}

I made this widget at MyFlashFetish.com.

Sunday, October 30, 2011

Thanks mom!!

Assalamualaikum sume ....


semua crite tentang mama saya. mama sgt baik dgn anak2nye. sooo sweet tau. tapi kadang2 garang tau . hehe. kenape thanks? sbb mama slalu blanje saye. hehehe.

nak cakap segan. tapi nak cakap jugak. saje nk bagi korang jeles sbb saye ade mama yg paling best. hehe. ok. ni nk buat pengakuan ni. sepanjang saye keje, sy xpernah beli baju kemeja kerje saya sendiri. semua baju2 yg ada dalam loker baju tu, mama yang belikan. hahaha. xcaye? percaye la. ni crite bena, tiada yg benar melainkan yg benar2 blake.

lagi satu pengakuan nak buat. sy ni mmg seorang yg sangat2 memilih dalam berpakaian. asal ade je yg xkene dgn baju tu, mmg saye xkan beli. bukan la maksud sy baju tu rosak. maksud saye klau baju tu lawa sgt pun, klau ade part yg xberkenan sy xkn beli. bkn ngade2 la. tapi dari dulu lagi, mmg sy xpandai beli baju sendiri. hehe

tapi, ade 1 jenis baju yg saye pandai beli dan xpyah mintak advice dr mama. nak tau ape? JERSEY la. hahaha. tu xpyh nk advice2. xpyh pilih2. trus bli je. hehe. sume baju yg saye beli, sume baju jersey. setahun 2 helai je kot baju t-shirt yg saye bli gune perasaan saye. tu pun setelah penat pusing dan give up nk bli baju ape. hehehe.

ok, berbalik kpd topik asal, xsampai sebulan, mama dah belikan 3 helai kemeje untuk kerje. hahaha. sy gak stahun sekali je blikan mama brg yg grand. tu pun mase raye je la. hehe. actually sy xde la mintak baju2 tu. dah mama yg belikan kan, ambik je la. nk tunggu sy beli, fuh!! mmg susah la nk jumpe dgn yg betul2 berkenan. blum tentu bley jmpe dalam sejam. hehe. kasut, smpi stahun xbeli2. sbb xtau ape yg match dgn sye.   payah betul la kan. nnt dah kawen kene bawak bini plak la jadi adviser sy. hehe.

korang ade mama yg best mcm sy x? hehe. ok, bye. 

"sayangilah ibu bapa anda selagi mereka masih ade"

P/S : sorry, pict baju xbley di upload. nnt kantoi dgn bdak office. hehe 

  

Tuesday, October 18, 2011

Belajar oh belajar ....




Assalamualaikum ....

aku dah kehilangan skill belajar. langsung xboleh study sorang2, buat keje sorang2, even nak p class pun tunggu kwn2 smpi bru nk masuk. ape la nk jadi dengan aku ni kan. balaj kemain malas lagi. assignment dah ade 3, presentation lagi, slide lagi. aduh, 1 bnde pon aku xstart lagi ni cmne? some one, tolong la aku buat keje ni. bimbing la aku. malas yg melampau dah penuh dlm diri ni. 

klau on PC rmh tu, layan dr kol 7.30 pas magrib, smpi ke pkl 5pagi xtutup, boleh plak. xngantuk plak. aduh! susah la mcm ni klau perangai aku berterusan. need your advice n motivation la. kene brainwash ni! klau x smpi bile pon aku xberubah. study group kene tubuhkan cepat2 ni. klau x abis la aku hanyut nnt. huh!

hai la rajin. bile la ko nk hadir dlm diri ni. dah puas aku penat mengenangkan malas yg ade dlm diri ni. aku rase kene ade some one yg nk bimbing aku la. bbaru la rajin skit kot. tp still kene ade kawan gak. buat sorg2 xjalan nnt.

hai la malas, pegi la kau jauh2 dlm diri aku ni. aku perlukan rajin waktu ni. rajin ni la yg akan bantu aku buat sume keje. aku rase, kene boss yg suruh aku rajin la. sebab aku takut boss skit. agaknye la. huh! ape la nasib oi.

kagum dgn mamat ni sorang. anak dah 3, bini baru sorang, tapi semangat nk blaja tu, fuh! berkobar2 tu. siap bini die tolong die skali. bincang same2. tolong menolong. fuh! best gile dpt bini cam gitu. tapi aku mane ade bini nk mintak tolong. aduh! aku rase die dah siap 1 assignment la. cume die xtunjuk kt orang. takut kene tiru la tu. huhu.

ade sorg abg ni pun dah tue skit la. bukan la tue cmne. cume usia nk blaja tu dah tue la. prtengahan 30. anak pun 3 la rasenye. tp masih lagi nk blaja. nk get best achieve agaknye. Alhamdulillah. masih lagi nk mencari ilmu.

Tapi aku??? umo baru blablabla.. tapi soh blaja pon dah malas .. buat assignment malas.. assignment baru 30% ... final 70%  tu!!! camne nk bace buku klau dah malas!!!!!!!!!!!!!!!!

Ya Allah, kau jadikan lah aku seorang pelajar yang rajin. kau berilah aku kekuatan untuk mengharungi zaman belajarku ini. klau permudahkan lah segala urusan pembelajaran aku ini. kau jadikanlah aku seorang yang kuat daya pemikirannya. kuatkanlah matlamat aku untuk menghabiskan zaman belajarku ini dan mendapat kecemerlangan dlm hidup di Dunia dan di Akhirat kelak. Amin............

p/s: Really2 need someone who can help me for my further study :(

Friday, October 14, 2011

Jumaat yang ditunggu-tunggu

Assalamualaikum ...

ok, hari ni hari Juamaat. mcm biase la. semua orang yg bekerje secare normal, akan rase seronok pada hari jumaat, walaupun ade yg kene keje hr sabtu tu. tapi mmg rase best la hari jumaat ni. kerje pun kejap2 je. dulu time aku praktikal, petang jumaat dah xkeje dah. hehe. dieorg siap makn badminton petang jumaat. biase la tu. bley dikatekan sume buat cmtu gak kan. hehe.

mcm aku ni, Jumaat best sebab petang blk kg. hehehe. keje nk blk kg je la kau ni. bukan kah melawat keluarge di kg sangat dituntut. alasan nk blk kg. ok, cite blk kg dah abis. cite di office plak. klau kt office aku skrg ni. dah mcm2 evolusi berlaku. mule2 tgh hr main CS. pastu main chess, pastu skrg ni main Red Alert plak. pasni xtau ape plak. tunggu ade je game baru nnt tuka la kot hehe.

Apepon Jumaat ni penghulu segala hari. sbb tu la bace Yassin pun surau buat mlm Jumaat. selain itu, solat Jumaat dilakukan pd hari jumaat juga. hehe. oklah. selamat menjalani ibadah seharian terutamanya pd hari Jumaat.

P/S: Hari ni Jumaat, esok ade class. nk blk xnk, nk blk xnk. ehmmmmmmmmmm.. ?

Thursday, October 13, 2011

Boros dan aku berkawan baik

Assalamualaikum ....

ok, korang kenal boros x? minggu ni aku kawan baik dgn boros tu. die mmg jahat skit. kaki kikis duit aku je. hampeh btul die tu kan. dlm mase 3 hari je, die dah gunekan duit aku almost RM60. untuk makan mlm je tau. siap belum lagi. so, klau total 3 hr ni aku dah abis dkat 100 jugak untuk mengisi perut aku ni ha. ni sume keje abg boros. aduh! dah la xde duit. ko buat aku xde duit lagi.

seyes sungguh ni xde duit. sbb aku sedang blaja menyimpan secare extreme. so, awl2 lagi dh klua kn dulu duit aku. klau ade baki dlm tu kompom2 la aku gune. ok, tu 3 hari pnye cite. ni pun sbb rmh pnye pasal. bley plak air xde. aku dah la suke masak. ko xde air kenape? cmne nk masak klau xde air kan. last2 makan lua. dah mkn luar bkn nye nk makan yg biase2. kawan dgn org kaye agaknye. mkn nk kt ikan bakar lah, sea food la, exotic la. fuh!! melayang duit aku. ok, nk xnk mggu ni aku kene stop buat bnde2 yg mmbolehkan duit aku bangkrap. harap2 bley control. ye la tu. korang tegur2 la aku klau aku berbelanje melebihi kemampuan aku ye. hehe.

jimat cermat budaya kita. hahahha. ntah la der. bley xbley xtau lagi. hehe. ok. bye. aku nk p keje. hrp2 bdk ofis xbace bnde yg si Deen hack FB aku. malu der  ..malu !!!!! hahahaha

Tuesday, October 11, 2011

Wanita dan kerjaya

Assalamualaikum ...

kenape tajuk ni? sbb aku nk tanye korang la pasal tajuk ni. ok? what are you think about it?

ok, sebenarnye aku trfikir nk buat entry ni sbb kt office aku tu, certain staff perempuan, balik rumah kemain lambat lagi. aku pun terfikirlah. mereke ni xde anak nak dijage ke ? xde suami nk dilayan ke? kesian anak2 mereke kt rmh tu kan. parent blk pun dah malam. nk manje2 pun xboleh agaknye kan. huhu.

aku tau la dieorg bukan sengaje buat cmni. tp bile aku fikir blk dlm diri aku nnt. aku pun nk anak juge. dah ade anak nk jage juge. so, bdk2 tu nk letak kt mane? zaman skrg ni laki bini kene keje. klau xkeje fuh!! sakit wooo! kesian kan dieorg. kurang skit la kasih sayang tu. nasib baik weekend ade. klau keje gak aku xtau la nk ckp ape. 

so, kepade ibu2 diluar sane, jage lah anak anda dengan kasih sayang yg mencukupi. layan lah suami dgn layanan istimewa. klau institusi rumah x dijage, abis la jwbnye. harap2 famlily aku esok xde la smpi jd bnde2 yg x diingini. Amin ........ hehe.

p/s : Bak kate Ayahanda dlm crite bini-biniku gangster, " SUAMI DIUTAMAKAN, PENCAPAIAN DIDAHULUKAN"

Kembali ke Sekolah!!

Assalamualaikum. 

lame x update kan. fyi, aku mmg xsuke sgt update waktu weekend. ye la kan, name pun weekend. nak menaip2 ni, fuh! cukup malas ok! lg 1 sbb weekend byk bnde nk buat. smpi rase rugi je klau bazir mase time weekend ni. hahaha.

ok, berbalik kpd tajuk entry, now, i declare you as new student. yeah!! 1st day je dah kalut. pas subuh tdo blk. pastu kelangkabut bgn lambat. class kol 8am, aku bgn kol 7.50am. hambik kau. ala kadar je la bersiap2. baju cari dah xde yg bersih, aku pakai je Jersey MU p class. hahaha.

smpi compom2 la dah lewat. msuk class dh penuh dah. masuk2 dah kene sound dgn tutor tu sbb pki baju MU. rupe2 nye die die hard Barcelona FC da. patut la die marah. laki die kt rmh siap update score lagi time sbb ade friendly pagi tu kan. ok, abis class 1st. tnye kwn2, rupe2nye class 1st td aku salah kelas da. hampeh btul!! hahaha. tp xpe, rmi je yg salah class td. hehe. 2nd class plak. tunggu punye tunggu punye tunggu, skali class batal da. hampeh btul. penat je tunggu. kene ganti mggu ni plak tu. huh! lepak2 sat kt kedai mamak, masuk 3rd class kol 1230pm. time tu dah ngantuk gile2 dah. ternguap2 kt blkg class. nk je tdo. tp ku gagah kan diri. tepat kol 1430, aku dgn pantas kemas beg dan pulang. kesimpulan utk hari tu, aku masih xpaham lagi. seyes otak dah berkarat nk buat assignment. hoho!

Kembalikanlah semangat aku untuk belajar. Amin.....

Friday, October 7, 2011

BAJET 2012

Assalamualikum sume....

korang dah dengar bajet 2012? mst dah kan. so, cmne? best xbest? mst la ade pro dan kontra nye. ade yg suke, ade yg duke. ade yg bersyukur, ade yg mengungkit. ade yg biase2 je dan ade yg obsess.

ok. tahun ni Blog ZooLHeaLmE xde bajet ape2. sebab ape xde pape. sebab bajet 2011 pun langsung xbley pki. hahaha. so, tahun ni dah mls nk buat ape2 bajet. hehehe.. nk tau ape bajet Blog ZooLHeaLmE tahun lepas? sila klik sini

ha, itu sebab la this year mls nk buat bajet ape2 pun. yg penting, hidup kene sentiase bajet. jgn over bajet. nnt susah. hehe.

ok. esok aku nak pegi skola tempat belajar la utk mulakan kehidupan aku yg baru sebagai seorang pelajar University. sila doakan aku utk terus belajar hingga menggenggam segulung kertas yang dipanggil SIJIL yang amat berharga sekali.

Sepantas kilat

Assalamualaikum..

Sedar xsedar dah 23 tahun aku hidup kat muka bumi ni kan. rase kejap je. baru semalam main nyorok2 dgn geng skola agame. tapi hari ni aku dah punyai career aku sendiri.

cube korang bayangkan, usia 8 tahun korang, cmne rupe korang aganknye ye? cute x? hehehe. mst la cute miut pnye. ye la kan. muke masih bergetah lagi. xde luke sane dan sini. masih gebu je kan. rase nk cubit pipi masing2 klau bley time tu.

bile di kenang blk dunie skola kebangsaan aku dulu, that a lot of thing yg kami buat, kami main, kami kumpul. evolusi zaman kanak2 sekarg ni pun dah byk berubah. senang cite, ape kite main dulu, budak2 skrg dah xbrape nak main, dan budak skrg pnye mainan, xde pada zaman kite dulu.

jika diberi peluang kembali ke masa lalu, kan ku ubah sejarah hidup aku. tapi bnde tu xkn terjadi. hehe. aku bukanlah bdk kg mcm bdk2 kg yg lain. byk main dlm rmh dr luar rmh. kwn pun kt skola je. sbb aku xsuke merayau2 bile cuti. dok umah tgk tv lg best. huhu. cmtu la cite nye. so, stakat ni, bley kaitkan dgn kehidupan skrg?

ok, sekarang cube korang fikirkan, dimane korang 10tahun akan datang. sape yg belum kawen tu mst kawen gak kan. dapat anak, dan mungkkin anak tu dah skola. time tu dah bli rmh blum? ehmm. hutang dah abis bayar blum? cmne plak dgn taraf hidup. tambah baik ke tambah mendesak?

kesimpulannye, kite kene berfikir dr sekarang untuk 10 tahun akan datang. klau mase kecik tu kite dah bersungguh dan tahu target kite nk jadi ape, aku igt kite ni dah dok bace buku xhenti2 kot. hehe.

P/S : Mesin masa xkan tercipta sampai akhir zaman. pecayelah!

Thursday, October 6, 2011

Jauh lagi perjalananku


Assalamualaikum kawan2 ...

bile termenung sorang diri, mmg cmni la tajuk yg akan klua. ye la kan, byk lagi yg aku belum describe. sume bende aku nk explore. Jauh lagi bagi aku nak kecapi itu dan ini. long2  journey.

Blaja pun baru nak start. 4 tahun lagi habis la. fuh!!!!!!!!! lame lagi tu tuan2 dan puan2. umo skrg lewat 23. orang lain sume dah ade degree, aku baru la klang kabut nk ambik. dieorg dh boleh mule mencari rentak kehidupan sedang aku mencari hala tuju.

klau abis blaja 4 tahun lagi. kawen bile la gamaknye ye. xboleh nk cakap ok. duit byk habis untuk blaja ni. aku harap blaja ni adalah suatu pengorbanan besa untuk aku dpt lebih dimasa akan datang nnt. 10tahun lagi, aku nk bli rmh sebijik! InsyaAllah. kalau hidup ni dah stabil ape salahnye.

Mia buah hati ku skrg ni baru setahun. 4 tahun lagi mst la de dah skola. rase mcm lame gile je 4 tahun tu. tau2 Mia dah ade adik baru plak. kan3. fuh!!!!! sekali lagi mengenangkan perjalanan yg harus aku tempuhi.

P/S : Bukan senang nak jadi senang

Wednesday, October 5, 2011

Jimat? entah la ..


Aassalamualaikum sume.. selamat pagi juga...

Ok! today, i would like to talking about JIMAT. sebenarnye jimat cermat ni xde la susah sgt nk buat. cume aku je ni ha xreti2 nk berjimat. asal member ajak tengok kawan je layan, asal ajak makan kt tmpet exclusive je ikut. so, cmni nk jimat klau cmni. kdg2 grrr gak. tp bile kawan ajak, xde pun perasaan menolak, perasaan membazir ade. aduh! cmne nk buat ni. duit bln ni sgt2 limited ok. sudah habis la senang cite. aku pun xtau p mane sgt. hehehe. klau aku trace satu persatu. belum tentu aku nak jimat cermat pastu. smlm je dah klua byk RM sbb ikutkan kawan2.

hr ni bru 5 hr bln, next gaji 20+. so, tggal 15+ hari lagi nk gaji. lame lagi ok! tu la. klau dah klua xberingat. itu nk bli, ini nak beli. tggal menunggu je la hr demi hari. huhu. ok! from now on, i`ll try to JIMAT CERMAT and buy only needed things. cube untuk tolak pelawaan orang.

P/S "JIMAT CERMAT AMALAN KITA" mate tengok atas, tangan kt bahu

Tuesday, October 4, 2011

Diluar dunia Realiti


Assamualaikum sume..

Ape yg diluar pemikiran realiti? korang penah bace x previous post aku pasal buku Fakta dan Novel. itu la senebarnye aku nk cube ulang kaji balik hehe. konsep yang same tp medium yg berbeza.

ok, yg lepas aku byk tulis cerita psal korea lah, cerita Fiction dan Movie2 kt wayang, Novel Cinta dan Buku2 Fakta dan berdasarkan kajian alhi2 yg berkenaan. Sekarang aku nk ulang bende same melalui MUSIC pula. ok, klau korang dgr lagu jiwang. ape korang rase. tetapi klau korang feeling lagu tu dan cube masuk dlm dunia Lirik yang serba fusion dan gerak melodi yg begitu smooth, korang akan dapat rase ape yang aku rase. hehe. tetibe je kan nk berceritetentang ini cerita. camni citnye

Aku tertido awal mlm td. kol 10 something dah trtdo dah. seb baik dah solat Isyak. nk dijadikan crite, aku terjage kol 3pagi. boring punye pasal, aku pon layan la Radio. memandangkan HP aku tu baru format, kene la search 1 demi 1 channel yg ade. dgr la 1 1 dan boleh dikatekan, semua channel aku nk stop dgr smpi habis. sume lagu2 nostalgic btul la. kalu meletop2 zaman aku kecik2 ade, lagu zaman blaja ade. mmg best la sume klau nk diikut kn. pki earphone then feeling al sume lagu2 tu.
 
Ok, berbalik kpd tajuk kite pagi ni. melalui byte2 lagu dimainkan tu, terutamanya lagu2 mat salleh, aku rase something je. tetibe kadang2 rase diri ni kt Euro, dgr lagu winter sonata ade kt korea plak. dgr lagu Boy zone, BSB, Westlife, Fuh!! memang melancong sakan aku pagi ni. hehe. pagi td juge dgr lagu Irwanshah pencinta wanita, dah jatuh hati plak dah. hahaha. cmtu la keadaan nye. hihi.

untuk menghangatkan lagi bende ni, aku dah nk launch 1 mission, iaitu "Rona rona kehidupan", iaitu mengumpulkan lagu2 lame yg meletop abis dan akn membuatkan kite terbuai dgn bait2 ayat dlm lagu mereke. operasi bermula lepas waktu kere kot hehe. siap la lappy office aku kerjekan untuk mendownload. hehe

ok bye! aku nak p kene ni. nk dtg awal. hehe



Monday, October 3, 2011

Finally, I got it!


Assalamualaikum ... ok ... bende besa ni la yg saye dapat tgh hr td. mst la beli. xkn curi kot. hehe. ok, start crite ea. pagi td mundar dan mandir nk p kL ke nk lepak kg smpi cukup haul. mmbr dah ajak xsedap plak. sharp kol 10 pagi aku grak  la meninggalkan kg halaman :'( brenti kt rmh sewe sat ltak barang dan trus p rmh kawan. dh jmpe kawan trus je menuru ke Bandaraya Metropolitan yg sesak dengan kipokrit. lokasi, Plaza Law Yatt next to Bukit Bintang. omputih ckp Star Hill.

sebenarnye mmg dah lame sgt aku nk beli bnde ni. nk tunggu harge turun x turun2. member bkn main rmi kt Western Digital, tp sorang pon xnk order kan aku pnye HD. ape bley buat. tp xpe lah. yg penting aku dah ade 1. sebijik cm kt atas tu ha. cantik x? mcm I phone 5 kan  puih!!! tujuan aku bli sbb aku nk transfer semua movie2 yg ade dlm PC rumah, PC office, Lappy aku, Lappy office. dengan Movie2 yg bersepah2 dlm 4 bnde ni, menyebabkan 4 bende ni mnjadi slow n lembab. loading kemain lame lagi. nk on kan saje makan mase 5 ke 10 minit. fuh! sgt lame ok! harap2 pas pidahkan sume movie2 ni dlm EHD aku, laju la skit. klau xbley gak aku format je. huh!


nak tengook cara pegang pule?











hah! camtu la care pegang Iphone 5

ok, selain dr tu, aku bli gak pendrive, card reader n lappy skin. mst la pict MU. kehkeh! ok, blk dlm keadaan hujan. then makan sat pastu p rmh member aku smpi la ke malam. balik rmh xde gk kawan. sorg2 lagi. sedihnye la. blk2 trus on9. sampai la ni. ok. puas ati?

P/S : Dah dpt ape yg dihajatkan, mst la demam pun baik trus. hehe

Sunday, October 2, 2011

Plan Terancang


Assalamualaikum .. ok, lambat update. so, masukkan 2 crite skali la ye ...

pagi semalam, bangun je dr tdo, masih panas badan aku, tp, mlm tu aku dah plan siap2, mane nk cari MC. igtkan nk msj boss dulu, then blk kg baru mntak mc kt kg . hehe. tapi, aku telah buat keputusan drastik, hehe . lepas update post, aku tuka plan. aku nak p keje jugak on that day. xkire sakit cmne aku time tu. gagah kan gak p office. hehe. motif utama sebenarnye nk anta report. padan muke aku, soh anta khamis xnk. nk xnk kene hantar gak hr jumaat tu. lappy plak kt office xbwk blk. nk xnk kene p office gak le :( 

sebelum 0830 aku dah smpi office, nk belakon demam dah xpyh dah, mgg betul2 demam. on lappy n send my report la tu jugak, dan tunggu klinik kt office tu buke. tnye mmber ckp kol 9 buke. so,  tunggu. dah dkat kol 9 aku naik. isi borang dan jmpe doctor. masuk2 je doctor pelik. smlm jmpe ok lagi, hr ni jmpe dah demam. tu la doctor xnk check betul2, doctor tnye "dah gune ubat sedut tu?" aku pun jawab la "belum doctor, sy gune biasenye klau dah bunyi je" then doctor tu balas "kenape ko xsedut, klau dah bunyi tu maknenye dah teruk lagi" ambik ko kene marah dengan doctor, aku jawab balik "baik lah doctor, sy sedut bile perlu ye " hehe. collect ubat dan turun semula ke office dgn tujuan meraih simpati. haha. agak2 la, nk bgtau boss la dpt MC. yea yea! masuk je office, gang aku dok tnye ok x ok x. Alhamdulillah, time tu aku ok lagi, ok. aku blk rmh dgn hati yg gembire dan riang tanpa memikirkan demam yg ku alami. hehe

dgn berbekalkan nasihat dr doctor, aku blk rmh dan tido. bangun je sungguh xlarat. tangan lenguh. kire satu badan jadi lenguh semacam. badan panas sgt. bile nak mandi je. AIR XDE! punye la bengang aku time tu. dah la badan ni panas, rase nak mandi tu teramat sgt. aku buat keputusan drastik lagi untuk pulang ke kampung halaman alasan nak balik kg itu jam kemas2 n blk kg trus. huh! blk kg dgn keadaan demam dlm hujan lebat. kg punye pasal, ku gagahkan juge!

blk kg cm biase la. 1st class punye treatment aku dpt. mama picik2 kan pale, kaki, tangan, kire 1 badan la. hehehe. ok, mlm tu tdo awal sbb mmg mls nk tdo lambat takut effect kt kesihatan yg xbrape nk sihat ni. hehe. bangun pagi mcm biase, masih sengal2 badan tapi dah kurang panas. tetapi aku terpakse gak cancel kan aku pnye plan pagi tu sbb takut xlarat. semput time tu ade lagi. blah tgh hr plak, terpakse cancelkan satu lagi plan yg nk p OUM tu, nasib baik boleh cancel sbb xwajib. lege rasenye. 

ok, dgn berbekal kan keyakinan yg mendalam, aku uji kesihatan aku ni. carenye? BERMAIN BOLA SEPAK!! dada masih sakit lagi time tu. asal batuk je sakit dada. tp ku cuba. ternyata aku sudah cukup kuat untuk menjalani kehidupan seperti biase. harap2 cmtu la. ubat jgn tinggal. tp mlm ni aku mkn ubat kol 12 lebeh. bley? jgn tiru ea. td siap p rmh org kawen lagi. tp masih sakit dada lagi. harap2 sakit tu dtg dr batuk n selsema. dah sembuh batuk tu nnt xde la sakit dada. huhu. esok plan nk sambung plan yg hr ni pnye xjadi tu. harap2 ok la hendaknye badan ni. nk kene kuat buat sume ni. doakan aku esok dlm keadaan sihat ye. 

ok. sekarang aku nak tido. sebelum tdo layan Red Alert 1  ke 2 game dulu. Nite!


Linkwithin