}

I made this widget at MyFlashFetish.com.

Monday, May 31, 2010

TrAnNiNg At TmTc sEmArAk ...

salam.

26 27may lpas, aku kene p traning kt TMTC semarak KL. wow!! cmne nk p .. jln pn xtau .. 2 3 days befare ak buat research skit kt google mane tmpat tu .. finally, dgn ushe yg ade, aku tawakal grak gk p sane 1st day kua rmh kol 6.30am (wow!! awlnye .. takot sesat .. hehe )

sesampainye kt sane .. kol 7am .. wow!!! awal gile .. xde org ni .. p breakfast sat kt stall tepi jln .. then register on 7.40am .. still early .. huhu .. i got blue team .. huhu ..

Teamming with Passion .. ape tu? aku follow je la program tu .. wow!! what a wonderful event .. we learn how to build our career in TM ..

totally about money!!!! alert to all things.

Blue team (energy) get 4th place n our batch of tranning got highest score collected money since teamming with passtion tranning started ..

to TM, thanks a lot for give me an oportunity for this tranning .. x menyesal p .. huhu .. hope pas ni ade lg la tranning2 yg sebegitu .. huhu ..

balik keje hr isnin 31may ... wow!! banyak nye keje .. take it as a challenge!!!!!!

pas ni .. ape2 yg datang .. kite CHALLENGE!!!!!!

Tuesday, May 25, 2010

KeNaPe sAyE SuKe nAk bLi bUkU ??

salam ...

asl nmpak buku best skit je, trigin sgt nk bli. td tgk online katalog, byk pulak yg best2 .. sob2 .. wet xde lg .. plg baru aku bli "PERUBATAN ISLAM DAN BUKTI SAINS MODEN". buku ni menceritakan bukti2 dan kaedah2 care berubat mengikut landasan islam dan dikaitan dgn fakta2 sains.

plg aku suke buku2 DR Danial Zainal Abidin. kebanyakan buku2 beliau, mengenai sains mengikut islam. sape slalu tgk/dgr die ceramah die tau la. mmg best. penuh yakin klau die cakap. lg2 mmg aku minat pasal sains ni .. mmg syok la!!

aku mmg suke bli, tp kurg suke membace. buku tu pn xsmpi stgh pn aku bace .. xpe2, slow bace .. klau nak jd ulat buku, kene la bace slow mcm ulat gak (ap pnye statement la) .. hehe .. papepun, membace jambatan ilmu .. huhu

"selamat membace"


aku pnye dh edisi ke-10 dah .. lg upgrade!!! huhu

Monday, May 17, 2010

SeLaMaT HaRi GuRu

salam.

sempena hari guru ni, aku nk tujukan ucapak aku ni, kt cikgu rahmah, cikgu Tun Azlina, cikgu fazidah, cikgu noraini, cikgu mariam n cikgu2 yg prnah aja aku dulu hingga kini. tanpa mereka, siape la aku.

to cikgu rahmah, setiap kali die nk buat kuiz, die mst sediekan hadiah utk sape yg jwb btl. pnye la seronok jd cikgu cmtu. pnye la xberkire seorg guru trhadap hrtenye demi ank murid.

cikgu fazidah n cikgu mariam, wlupun dieorg ni garang, tp dieorg ni brsusah pyh utk tgk ank2 muridnye btl2 brjaye. klau class cikgu mariam, sume aktiviti lua kene cancel. kne msk class die jgk. sbb die nk tgk ank2 brjaye.

igt lagi aku tme result UPSR kua. guru besar msk dlm skola pas ambk result kt PPD. di naik ats, then turun dgn bwk salinan result UPSR. budk2 pn kerumun la tgk result. dtg cikgu TUN yg disayangi tu, die tgk result, trus melompak2 kegembiraan sbb ktorg pnye result utk tahun tu naik mendadak. bayangkan la tme tu, cikgu mane xsuke klau ank muridnye berjaye. dr 5org je thn 1999, thn 2000 dpt 25 org xsilap aku. berbaloi sgt2 rasenye jadi cikgu klau ank murid die brjaye. cikgu je lah yg tau perasaan die tme tu.

utk cikgu noraini, wlupun cikgu lmbut, tp cikgu baik dgn ktorg. dgn ragam yg bermacam2 dr ktorg, cikgu tabah menghadapinye.

sume2 ni cikgu2 yg berjasa sgt2 dlm hidup aku. sape la aku tanpa mereka. aku cukup pantang org xpndai nk ormat ckgu. lagi2 org yg brpangkat besar. die igt die bley brjaye ke tanpa bantuan cikgu2 tu .. papepun aku nk wish SELAMAT HARI GURU kepada semua guru2 kt malaysia.

Wednesday, May 5, 2010

DaH PiNdAh RuMaH ...

salam ..

finally, pndh jgk aku akhirnye .. aku pndh ahad lpas .. kt USJ seksyen 13, rmh officemate.. mmbr xpyh jmput aku dh smpi rmh die, terror x? hehehe .. environment sume ok, cume quite expensive la. most of the shop here, hrge mahal (termsuk sewe rmh. siot btl) .. xmcm kt shh alm (terigt nasi kukus aku).. huhu .. smpi2 je, aku grak dgn mmbr aku p ambk sisa2 brg2 aku yg msh ade kt rmh sewe lame.. then, rembat la ape yg ade lg .. hehe .. blk rmh kmas brg .. tp stil x cukup lg la .. jumaat ni blk kg (blk kg lg) bli brg2 yg mane xde (nk bli kt ctu mahal) ..

khidupan rmh skrg dgn rmh lame totally different lah .. mcm2 segi lg lah.. environment, living thinks, n so on ..


rumah shah alam
mlm main PC game
mlm mkn roti ;(
rmh bising
dok 3org dlm blk

rumah USJ
mlm main PS2
mlm mkn lua
mlm rmh sunyi (tenang skit nk tdo)
dok sorg dlm blk (perkh!! .. selese seh)

mcm2 lg la prbezaannye ..

papepn .. hope bley stay lme n duit rmh sewe tu dpt diturunkan lah ye .. hehe

p/s : pict tu nnt2 la ea .. blm set up lg .. msh tggang lnggang (bile ntah nk set up nye) ;)

Linkwithin