}

I made this widget at MyFlashFetish.com.

Wednesday, June 30, 2010

UPSR dIhApUsKaN????

SALAM ...

berkenaan dgn isu UPSR nak dimansuhkan .. persoalannye kenapa nak dimansuhkan ?? x ke nnt budak2 makin malas ... hanye target utk SPM sahaja.

bagi saye, tindakan tu kurg efektif. mst la bg reason yg cukup kukuh utk melaksanakannye .. bkn xboleh nk mansuh, pk baik2 ..

sbb, budak2 blaja utk dptkan higest level. klau tnye bdk skolah rndah nk dpt brape, mostly jwb 5A, 6A, 7A ... lgi 1 hal, klau nk dihapuskan, bdk2 ni xkn ade target yg dieorg nk capai .. klau SPM .. wow!! 5 tahun lagi tu .. sempat main game puas2 !! .. tusyen ... abaikan .. lme lagi nk exam .. n so on lah yg dieorg bley jwb .. nme pon bdk .. long term dieorg blom boley nmpak lg .. process flow cmne nk create kerjaya n so on .. yg dieorg tau blaja, blaja n blaja ..


JIKA NAK DIHAPUSKAN JUGAK !! kerajaan mgkin boleh buat sistem pointer cm kt IPTA/IPTS skrg ni. stp penilaian perlu diambil kire dr segi kokurikulum n kurikulum stp pelajar. beri penghargaan kpd pljr yg bgus utk menonjolkan sistem pointer itu berkesan dimata pelajar lain.

papepon, terpulang kpd kerajaan, jgn bincang dgn pihak atasan saje, pihak yg akn dijadikan bahan kajian juga perlu diambil kite ...




p/s : macam gru besar pencen la plak !!! ^_^

Monday, June 28, 2010

wow!!! 555555

SALAM ...
ahad dh nk blk USJ dah .. tetibe nmpk meter moto dh 555xxx .. wow!! ini sudah bagus .. dh memang minat aku suke pade no yg brsusun cantik .. ape lagi .. bawak la moto slow2 .. dgn harapan xterlepas angke 555555 .. hahaha ..
angke 555500 je .. aku brenti .. buat tgk tayar la plak .. walhal nk ambk pict no meter .. hahahaha .. cmtu la seterusnye utk angke 555525 , 555550 smpi la angke ......

555555 .. wow!! finally .. dpt jgk aku tgk no ni dlm meter motor aku .. moto sblm ni pun aku pnah ambk pict gak .. pon 555555 .. huhu .. tergelak la aku sorg2 diats moto yg terhenti ditepi jln ketike no 555555 tu tertera di meter sambil mengenangkan kerje yang xbrape nk ade faedahnye .. hahahaha .. tapi, serius puas hati la dpt tgk no secantik tu kt meter sendiri tanpa di setting .. huhuhu


aku gumbira .. hahaha












WeKeNd Yg bEsT ..

SALAM..

Mggu ni mggu yg agak best la jgk ... blk kg !!! .. (tp2 mggu pn blk kg) .. hehe .. kami (family), buat barbeque kt laman rmh. (aku yg mntak buat sbb slase lpas dieorg wat aku xde .. hehe ) .. pagi tu shopping a skit2 .. bli la sossage, burger, nugget, kentang, fishcake, n so on la .. kakak plak p bli ikan, udang, kerang. dh panggang sume2 tu .. makan la kt lua rmi2 .. bentang tika ... hahaha .. lua rmh je kot .. hehe..

sorry, pict xde .. dh abis makan baru igt nk ambk gamba .. hahaha

Friday, June 25, 2010

PLease La Appreciate oRg skit ...

salam ..

Ni yg nk hangin ni .. kite tolong die, die buat kite camni plak .. klau kite xde, mane di nk dpt untung .. sng2 je die nk buli aku dgn $$$$ .. HELLLO!! aku ni well aducate person ok!! .. bkn nk blagak .. tp btl la tu .. org lyn bley la die buat cmtu .. but! bukan dgn aku .. xterdesaknye aku klau xde ko la .. klau ko nk aku tlg lagi .. buat baik la dgn aku .. same2 untung .. niat ni nk tolong ko .. ko plak nk buli aku balik .. klau camni la care ko bekerje, mmg aku dh xnk tlg ko dah .. nk bungkus ke, ape ke .. aku dh x peduli ok! .. pk msk2 klau nk ckp dgn budak mcm aku ni .. huh!! ..


p/s : Jangan pandang org bawahan sebelah mate .. di sebalik kejayaan kite ade die ..

Under Construction

salam ..

buat mase ni, blog ni under construction. so, mcm bengong2 skit la .. blum jmpe yg ses y .. hehe .. harap maklm ..

Monday, June 21, 2010

Nk Bli SpEK MaTe ...

SALAM ...

ahad .. (20/6/2010) ... Mule kan pencarian spectacles baru stelah di bebel n dimarahi mama sbb xtuka .. hahaha .. mmg hodoh bena spect yg aku pki skrg ni .. permin pn dh nk terklua dh .. cmne la mama xbising .. keje kt ofis, slalu jmpe org2 besa (besa la sgt) tp spect buruk+hodoh+calar=bli baru ..

on that day, kua rmh kol 11,

1st kedai, bley tahan design nye .. cume harge mahal skit la .. truskan ushe dgn p kedai no 2 ..

pon boley tahan, harge murah .. dh mcm2 design die kua kan sbb nk tunjuk kt aku .. last2 aku xbli jgk .. padan muke die .. hahaha .. truskan lg ..

3rd kedai, p kedai lame tmpt aku slalu buat spect .. wow!! lagi la mahal dari kedai2 td .. menyesal aku buat spect kt sane slame ni .. padan muke aku .. hahaha ..

pastu igt nk p kedai yg 2nd td .. design pon ok .. tp trnmpak 1 kdai ni .. snggah la jap .. belek2 design spect, die pon konon2 nye, kuakan la stok baru yg xbukak lg .. nice .. harge pon ok .. dr top 10 .. akhirnye .. dpt jgk aku bli spect yg boley la ..

tgk jam .. WOW!!! dh kol 1.30 ?? .. lme gile pilih spect ... hahaha ..

kpd org kedai tu .. trimas sbb lyn aku dgn baik .. klau aku bla jgk tu, aku igt aku kene pukul woo .. hahahaha ..

cantik x cantik, bende dah bli dah pon .. pakai je la buat 1 thn ni .. ade rezki lebey .. bli lagi .. nk bingkai full plak .. huhu ..

dh dpt spect tu nnt aku upload la ea .. compare kn spect lame n baru .. huhu ..

JuMpE KaWaN LaMe ...

salam,

Sbtu lpas aku dpt msj dr sorg kwn lame. die kate nk lpak rmi kt mcD. die pn soh la aku invite bdk2 lyn skali. kol12.30 lpak kt mcD ea .. bunyi msj tu mcm rmi je ..

kol12.45 aku smpi .. tgk sorg pn xde .. ade pn sorg je kwn aku. tu pn aku yg invite .. siot btl la .. igt rmi sgt .. last2 dlm kol 1.30, br la dtg 2 3 org. kmpul2 just dpt 5org JE! .. la hai .. ni la akibatnye invite last minit. ade yg kt PD la .. ade yg p rmh org kawen la ..

5 og tu smbang la mcm2 cite .. lme xjmpe kan .. seda x seda .. wow!! 6JAM lebih lpak kt situ .. aku igt klau kt mamak dh kene halau dah .. seb bek mcD ... hahaha ..

papepun .. sejauh mana kite pegi, setinggi mane kite blaja .. kawan tetap kawan .. ^_^

Friday, June 18, 2010

LasT WeEk ...

Salam..

mggu lpas kwn aku, nme die iezai, die jmput p mjlis perkahwinan die kt rmh die .. kecoh la jgk dlm FB tu nk plan p dgn sape ...

on that day .. nk p .. tp xde mmber la plak .. ak pn ajk la girl friend aku (kawan pompuan ok!) p same .. aku dgn iezai ni se kg, so, aku naik je la moto ... meter motor xsmpi 80mph, aku dh smpi .. hehe .. jmpe la kwn gf aku tu dulu .. msk rmh same2 .. wow!! .. grand sungguh majlis ni .. sape wedding planner? .. xpe2 .. tme aku kawen lg grand kot .. huhu ..

so, jumpe la kwn2 yg dh lame GILE xjmpe, ttbe jmpe kt situ .. huhu .. bestnye .. yg comel, tambah montel lah .. yg cute, tambah miut la .. yg hensem, tambah kacak la .. huhu ..

lme sungguh nk tggu brsanding ni .. smpi 1.30pm-3.++pm br nk brsanding .. kjap je la tgk die brsanding .. pastu blk la ..

ksimpulannye ... BILE AKU NAK KAWEN ..... hahahahaha!!! ^_^






Wednesday, June 16, 2010

sloNGKA PUNYE SLongKa ...

SALAM ...


stlah hmpir sthn xkemas bilik .. huhu .. aku pn kmas la blk yg dh xbrape nk rupe blk .. hehe .. mcm2 la barang2 aku yg slame ni cr xjmpe2 .. tetibe jmpe .. nk diceritakan ..

trnampaklah aku, akn fail lame yg berselofan lg (selofan = seletape ) .. ape2 je la .. yg msh blum bkak .. so, aku bukak la file tu .. jeng3 .. rupe nye, brg tme motivasi kt UPM pd thn 2004. 6thn la xbukak file tu .. belek dlm tu, trjmpe la plak akn 1 smpul yg pn di seletape .. aku bkak la .. nak tau ape aku jmpe ...

WOW!! surat dr kwn2 group tu la .. bru la aku trigt akn pristiwe2 tme tu .. aku bace la surat2 dr kwn2 tu ..

WOW!! Best nye bace .. xsangke aku dieorg btul2 wish kt aku .. walhal aku pn xigt ape aku tulis kt dieorg .. huhu .. yg paling terharu .. ade yg ckp aku ni GENIUS!! pergh!! melambong2 dieorg puji .. but .. i am who i am .. thank to kak atie yg byk tlg ktorg tme motivasi tu slame 5 hari kitorg kt sane .. byk kt kitorg blaja ..

pesanan kak aku utk aku
"zul, jauh2kn la tgn tu dr pegang mouse, byk2 sabar, ilgkan gian tu .. wlupn kak atie xnmpak, tp Allah nmpk ape zul buat" lbh kr cmtu la ayt2 yg kak atie tulis dlm surat die .. huhu

to kak atie .. (baru nk jwb after 6 years .. hehe)
slpas 5 hr xpegang mouse tu, sy dh mule boley controll xpegang mouse .. dh dpt kurgkan .. dr hr pegang kpd smggu 3x je .. ok la jgk .. hehe ..

pas bace ni, rase nk call je no2 tepon yg ade dlm surat2 tu .. ntah la .. wujud lg ntah x .. papepun .. ituah kursus BIRO TATA NEGARA yg aku benah join .. thanks

Wednesday, June 9, 2010

CuTi sKoLa dAtAnG lAgI ...

salam ..
cuti skola dtg lagi .. so, aku pn nk cuti la jgk ..blk kg .. huhu .. bestnye ..(pdhal tiap2 mggu blk) hehe .. bisness aku follow ni pn lg masyuk ..

klau korg nk tau .. tp2 mggu aku blk kg sbb aku follow katering .. saje tlg spupu pnye bisness .. dr xwat pape .. bek aku wat keje .. duit bkn mnjadi keutamaan .. just nk tgk tmpat org (cm kt lua negare la plak) .. nk tgk cmne mjlis org ..

wekend slalu aku buat

katering utk jamuan, kursus
kambing golek utk akikah n majlis
makan beradab utk majlis walimatul urus ..

tu la antara keje yg aku buat kalau blk kg .. huhu .. mmg penat tp best .. klau n tau lbih lnjut sile tnye saye ye .. bley tempah pnye .. xde hal ..

up next nk buat elctronic projek plak .. ni lg masyuk .. tgh survey .. cr student utk deal .. hope dpt la dilaksanakan on july nnnt .. doa2 la ea .. huhu ..

pasni nk ambk pict n upload pict kt blog ni spye korg tau ape aku buat klau blk kg .. jgn igt aku blk tp2 mggu sbb anak mak .. sory skit .. tp tu pn ye gak .. nk jd ank soleh, kene la buat cmtu .. pas dh kawen nnt xtau bile bley blk .. huhu .. k la .. papehal nk tnye pasal katering aku .. sile pm aku ea .. kite bley bincang sesame .. k .. bye2!! ^_^

Byk YG bErLakU sJaK AkHiR2 NI .....

Salam ..

aku br je abis traning utk icare prime .. hope pasni, xde la call icare ygpyh utk dihubungi n deal bye emel lg sng ..

last week aftr bkfast, manager ajk naik tangge plak .. wow!! tggi tu .. dr D2 to level 15 .. dh manager pn naik, kite mst challenge!! .. finally, smpi gk tgkt 15 tu .. huhu .. pnat sgguh ..

lately aku slalu sakit pale la .. sume tentang "TIDO" ..

aku pn xtau la nk ckp bnde ni mslah besa or kcik .. mslhnye senang sgt tertido n skrg bkn men liat lg aku nk bgn .. mggu ni je dh brape kali aku trtdo awl sgt .. asl baring je tdo .. tu plg pyh nk kawal .. niat bkn nk tdo pn, just nk rest kan diri je .. lg 1, klau ngntuk sgt kt ofis .. xkn aku nk tdo kot .. sbb aku tahan ngntuk la pale aku jd sakit sgt .. sbb migraine .. aku pn xtau la ape kaedh nk gune bg ilangkan ngntuk aku ni .. xpe .. i try my best .. huhu ..

Linkwithin