}

I made this widget at MyFlashFetish.com.

Monday, March 29, 2010

Bile Cakap Pasal Duit ....

salam

mule la aku nk sakit pale .. ape xnye .. asl dpt gaji je itu ini itu ini, wet tggl RM500++ ..




korg PK la .. keje kt bandaraya Kolumpo ni, ape yg cukup .. bkn xbersyukur .. cume .. nk cr kaedah terbaek utk simpan duit lg efektif .. rmh sewe je dh 150 n above .. bil api air lyn pulak .. mkn lg .. perkh .. mmg xbrape nk cukup lah .. cukup x cukup, buat2 cukup .. abis nk wat cmne .. nk mintak bos gaji lebey xbley .. sbb aku yg gaji bos aku (perasan .. hehe) xpe lah .. redha je la .. selagi duit tu dr pnce yg halal, insyaAllah ade berkat nye .. n sentiase cukup .. gaji lepas2 bley je ckp .. cume aku tr pk kalau la aku nk wat hutang nnt, cukup ke? ape2 je la .. skrg ni aku xnk buat hutang lg .. kumpul wet byk2 .. kawen .. hahaha .. lame2 gaji aku naik la .. sabo je la cik zul oi ... papepn .. mohon pada yg esa, minta dipermudahkan yg susah .. amin ..

Thursday, March 25, 2010

teringat hari2 menunggu panggilan lapor diri di TM ..

salam ..

bile aku dh keje skrg ni .. trkenang aku hari2 yg berlalu nk dpt pnggilan lapor diri dr TM, pakcik aku dapat tau yg telekom ade nk ambk staff br utk projek HSBB, pakcik aku deal kan la dkt kenalan die kt TM ni, then die soh aku anta resume by hand kt GM. isnin aku anta ..selase TM call soh dtg hr rabu .. rabu pn aku intrvw .. disebabkn mnat yg mendlam kt TM ni, aku tgk pic telekom ayah aku, aku trigt TM, aku lalu dpn menara TM, aku terigt TM.. hampir 7bulan berlalu tanpa jawapan dr TM, rase sedey la jgk kan .. cm dh xdpt dh .. tetibe .. kring!! kring!! "en Zul, sila datang ke menara TM untuk mengambil surat lapor diri" senyum sokmo la aku tme tu .. hahaha .. berbaloi - baloi jgk aku tggu selame ni tanpa cari keje lain (padahal malas hehe).. wlupn aku trpkse postpone lapor diri tu(hr ni xpdt surat esok lapor diri, mane sempat beb) .. td aku happy .. =)



ni nk cita skit la ni .. dari dulu lg aku mmg terign sgt nk keje TM ni .. actually ayah aku pn TM staff gak dulu (mane kuah tumpah kalau x ke nasi) .. jiran pn rmi gk yg staff TM .. dieorg keje x complicated .. dr situlah datangnye minat nk jd seorg staff TM ni .. huhu .. now, here i am .. as a STAFF TM .. i proud of U .. trime kasih kt TM sebab bg peluang kt saye utk kerje dgn TM .. "TM, THE BEST EMPLOYER EVER!!"

Wednesday, March 24, 2010

HSBB launching!!

ni nk promote skit la ni psl HSBB .. hehe .. High Speed BroadBand juga lebih dikenali sebagai HSBB kini telah memasuki fasa terakhir dan malam ni tepat jam 8.30 mlm, perdana menteri kita akan melancarkan dan merasmikan projek HSBB dengan kerjasama pihak TM dan kerajaan.

brojek ini berasaskan BNI (aku lupe ape namenye la) yang akan meliputi seluruh malaysia pada akhir tahun 2012. HSBB menawarkan 3 perkhidmatan utama iaitu voice, IPTV dan video On Demand ..


voice .. call smpi habis bateri pun boley ..


internet protocl TV .. 2 minit download movie tu ..




video on demand .. pick je mane nk tgk .. tekan n tgk la ..

secara mudahnya pakej ini menggunakan internet berkelajuan tinggi iaitu 10M dan keatas .. pelanggan boleh memuat turun movie dalam masa 2 minit sahaja .. menarik bukan .. selain itu .. IPTV juga menawarkan video conference. byk lagi kemudahan2 yg akan diberikan dlm projek HSBB ini. so .. ape tunggu lagi .. langgan lah sekarang!! .. TM Merintis Kemungkinan ..


p/s : mlm ni pakai ghamai2 p dataran merdeka .. kita smbut HSBB launching sama2 .. huhu 1 TM

Friday, March 19, 2010

Alhamdulillah ...

sume berjalan lancar time konvo aritu .. kejap n fine .. sume dlm kawalan .. xde yg diluar jangkaan .. my family pn sume dtg .. my ayah, my mama, kakak adik, abg pn dtg .. except my adik laki je xde .. die keje .. tp still enjoy










.. yg kureng nye .. kwn2 ambk pic rmi2 .. aku plak yg xde .. tp xpe lah .. nk wat camne kan .. pict lyn pn ade gak .. yg plg best .. my mama peluk n cium kt pp i (tp stp kali blk pn die akn kiss gak .. hehe) anak mak lah katekan .. hehe .. tlg simpan rahsie ni .. huhu .. smbg blk .. after dh ambk2 pict tu .. my family pn blk lah rmh .. then mmber2 pn ajk lah mkn tgh hr same .. @ nasi lemak panas TTDI jaya ..





mlm plak .. kua tgk wayang .. cite V3 - samseng jalanan .. best la jgk .. pastu p uptown damansara .. kol 3 pagi br blk ... esok keje plak tu .. sob2 .. huhu ..

Monday, March 15, 2010

convo .. bestnye ..

salam ..

esok 16/3, ade raptai utk convo yg akn diadekn on 17/3 .. xsaba nk jmpe kwn2 blk .. lme dh xjmpe ni .. sume dh keje dah .. ssh la nk jmpe .. pape pn .. esok nk smbg smpai lebam .. klau bley tdo lewat .. aku akn tdo lewat .. slewat yg mampu .. jgn xbgn subuh sudah .. hehe .. raptai pki bese2 je .. tp convo pki bju melayu .. br la nmpak melayu skit .. hehe .. kawan2 .. aku tggu korg di bumi shah alam .. huhu .. bring it on !!

Friday, March 12, 2010

terkenang kisah lama ..

salam,

mggu depan dh convo, xsabar rasenye nk jumpe kawan2 ni .. dr sem 1 sampai la sem6 kitorg dok same2, blaja same2 .. ade event pn same2 .. sampai la ktorg dh abis blaja .. msing2 bwk la haluan sendiri.. yg keje .. keje lah .. yg msh menganggur pn ade jgk ..but .. the best moment time tu .. when we stay together .. serius seronok sgt2 time tu .. mmg xbley lupe lah ..

kisah pertama :
time bulan puase .. bdk2 bujang ni xpandai sgt nk masak lauk, so, masak nasi je la .. lauk p bli kt bazzar .. sorg collect singget je .. dh dpt lauk mcm2 dah .. satu hari tu .. aku n sorg lagi kawan ni .. dh siap collect duit p la bazzar nk bli lauk .. bgatu la bdk2 yg kt rumah tu soh masak nasi .. selepas stegh jam kemudian, azan pun nk berkumadang dh .. ktorg blk membawa lauk yg ade .. sesampainye kt rmh, NASI XMASAK LAGI!!! .. kebulo lah kitorg 1 rmh xmakan time tu .. yg solat dulu solat lah .. yg dok tengok lauk je pn ade .. siap masak nasi baru la beratur ambk nasi (cam hostel plak) 13 org seh kt rmh tu .. dengan lahapnye kitorg makan .. nasi pun kene catu tau .. takot xcukup .. camtu lah rutn kitorg time bln pose ... miss that moment ..

kisah kedua :
member prank member .. naim .. seorg bdk yg agak penakot la jgk(tp adik die tentera seh) .. satu hari tu kitorg prank die .. mlm tu rmi bdk kua rmh .. ade la 2 3 org ni nk dajal die .. ktorg pn tutup lah lampu .. time tu die ade dalam toilet .. satu rumah abis api mati .. ktorg nyorok kt dapor .. abmik tau .. cam org histeria naim dibuatnye .. huhu .. mmg klaka abis la mlm tu .. huhu .. miss that moment..


papepun .. mmg aku rindu zaman belaja ku .. student life is almost best moment ever ..

thanks ..

Monday, March 8, 2010

takut pos xsampai la ..

salam .. hr ni aku soh akak aku pos kan surat konvo .. yg aku takot, surat tu xdi poskan .. kak aku soh org pos kan surat tu .. ade wet skali dlm tu .. RM220 .. kalau la xsampai kt meje lecture .. mmg xkonvo la aku jwbnye .. huhu .. serius risau beb .. huhu ..

Tuesday, March 2, 2010

rase sunyi lah ...

salam .. aku rase sunyi la .. bestfrend aku dah xnk msj dgn aku lg .. aku pun xtau nape die xnk msj aku lg .. setau aku, aku xde plak wat pape yg salah .. tp xtau la kan .. die je yang tau .. n die je yang ade sebab nape die xmsj aku .. serius aku sunyi skrg .. dh la die je yg ak msj tiap2 mlm .. skrg die dh xmsj .. aku nk msj dgn sape lg ?? boring sgt2 .. sunyi sgt2 .. aku bunkannye ade makwe pun .. klau ade ok la jgk .. xde la sunyi camni .. tp nkk wat camne kan .. org dh xsudi nk msj .. xkan nk pakse .. try gak cari kwn2 baru .. tp xpandai la .. cmne nk mulekan perkenalan .. sasape bley tlg ajar cne nk berkenalan .. kalu boley nk cr yg trus jd bestfren .. nk cr bestfren bkn senang .. best time kite senang ramai la .. tp time kite susah .. sape je yg kite bley percaye ? .. segale rahsie, suke duke , sume die tau .. bestfren ni la tmpat kite mengadu .. tp kalu btl2 bestfren dh xde .. dgn sape kite nk luahkan .. org cakap .. kalu nk cr kawan .. tgk kawan2 die .. kawan2 yg rapat ni .. bley di ibaratkan cermin kite .. ape die buat , kite akan buat .. ehm .. nath la .. mane lg nk cr kwn .. dlm face book rmi kawan .. aku igt nk cr kwn2 lame aku .. then jadikan die besfren aku la .. mst best kan .. papepun .. life must go on .. kite xboley la trigt2 bende yg dh lepas .. sbb die xkn kembali waktu skrg .. tu sume zaman silam .. skrg .. nak cari kawan baru .. hidup baru .. yang penting .. wat sume org suke kt kite .. dgn care tu la kite xsunyi lg .. hope dapat la jmpe kawan yg terbaek utk aku .. bley cite suke duke kite .. amin ...

Linkwithin