}

I made this widget at MyFlashFetish.com.

Saturday, October 30, 2010

Buku baru lagi ...

salam ..

fyi,

skrg ni MZ dah mule berjinak2 dlm pembacaan plak .. (dulu tme blaja xnk jinak plak) .. bukan novel .. tapi buku more to fakta dan sejarah .. best sgt2 .. rase ingin tahu meluap2 dalam diri ni bile bace buku2 jenis camni ..

bagi MZ, bace novel ni mcm dalam mimpi je .. time bace mmg la feeling, sronok sgt2 .. dilamun cinta la, sakit hati la, rindu sgt2 pd si dia la .. dah abis bace, kembali ke dunia nyata .. hahaha ..

so, skrg, target akan lebih rajin membaca buku yg sudah di beli online di kedai buku online .. menjual buku2 keluaran PTS .. yg best bli kt sini, dieorg akn bg discount kt product2 PTS .. normal discount 15% .. klau ade promo jom jimat, bley dpt 25% .. PTS ni jgk slalu buat contest .. klau dpt jawab, bley dpt buku percuma .. tu yg best psl PTS tu ..

so, buku bru bli ade 4 buah .. hantar post laju .. total price dpt RM40++ . ok la jgk skali dgn pos laju ..

actually, buku yg ade pon bace xabis lagi .. yg tebal mcm "Bukti perubatan islam dalam sains moden" (walaupon bkn budak medic) pon xabis belek lagi .. dah nk bli buku baru .. hehe .. name pon hobby, abis x abis no 2 .. hahaha .. insyaAllah MZ akn abiskan jugak bace buku tu .. dan di amalkan/praktikkan .. insyaAllah ..

klau ikutkan isi buku2 tu sume berguna, sume fakta belaka, bukan mainan mimpi macam novel .. hehe .. klau ade yg prlu ditekannan, MZ akn buat 1 entry khas la utk share dgn korg2 amalkan .. amin ..

4 buku yg telah di order ialah .. xbley bgtau .. dah smpi bru bgtau .. hehe .. k la .. nite .. nk tdo .. bye .. ^_^

Mr blog : Abiskan bace buku2 yg ade tu dulu, bru bace buku baru tu .. klau x mmg xusik la buku2 lame tu ..

Mr ZooL : baik bosssssss!!

p/s : harap2 ushe entry2 berbentuk pengajaran, amalan, dan sbgainye selama ini, akan diredhai Allah swt.

MZ sebagai rempit jalanan .....

salam ..

to all readers ( la sgt) ..

memandangan MZ seorg penunggang motosikal tegar, so, hr ni MZ nk cite la dunia rempit mcm MZ ni ...

jangan pandang sebelah mata mat rempit mcm MZ ni .. hr2 bley dikatakan wajib utk MZ menunggang motosikal .. (blum ckup duit nk bli super bike) .. p kerje naik moto, blk keje naik moto, p balik kg naik moto .. stp minggu .. KL - BANTING - KL dah mcm dekat sgt dah .. pejam celik dah smpi .. 1jam20 minit je kot ...

dulu mase mule2 tau kL ni .. kire2 .. around more then 2hour .. tp skrg .. sekelip mata bley sampai .. dgn adenye moto kesayangan MZ ni .. SS TWO .. RACING SPIRIT .. 170MPH .. laju x laju .. meter pon laju la jgak grak .. (utk kapcai laju la jgk) .. huhu

klau p keje tu, cm biase la .. pagi2 jam .. cilok skit2 la .. dh msk highway kene la lalu jln moto .. polis byk .. around 15minit la jgk smpi dr subang ke pantai .. blk keje lmbt skit .. sbb tme tu sume nk blk ..

nk cite tme blk kmpung plak .. klau highway, 100mph xkurang la .. jln kg yg elok, dlm 80 gak .. mane rase bley speed, kite speed la .. dlm smpi jln besa klang - banting plak, up skit 90 - 100mph .. disitulah skill2 akn dikeluarkan ... celah2 krete, celah2 van, lori besa2 .. kdg takut gak .. tp syarat utama nk naik moto ni, HATI kene KERING, baru la bley baik punye cilok .. jgn sesekali rase acuh xacuh je .. bahaya .. org pn tau aku nk blk kg .. dgn beg besa gabaknye kt raga moto .. huhu

minyak plak jgn ckp la .. smggu aroung RM12 kot .. + minyak 2T = aroud RM20++ kot .. base on brape jauh la .. klau kt kg tu, kurg skit nk jln2 .. dh xde kwn nk merempit ..

walau hebat mana pon kite kt jalan raye, Dimulakan dengan bismillah dulu .. then Doa naik kenderaan jangan lupa + dengan Ayat kursi, Pelindung tu .. lebih afdal lagi, setiap stage jalan yg kite lalu bace doa2 tu .. mean, msuk highway bace, kua highway msuk kg bace, then msk jln lain bace lagi .. base on stage yg korg decide la .. Doa berusaha dan tawakal sebaik mungkin ...

so, cmtu la kehidupan MZ sbgi mat rempit solo .. huhu .. abis daaa..



p/s : moto i masih suci lagi ok!!! ^_^

Friday, October 29, 2010

Ini kah yang dinamakan negara islam ??

salam ...

to all readers an viewer ..

base on tajuk kite kali ni, sy nk bincang2 skit la .. berknaan "Malaysia sebagai sebuah negara ISLAM" sila perhatikan gambar dibawah dengan bersandarkan islam yg sebenar



Malaysia, dimasa kini mmg sudah terkenal dengan sebuah ngara islam yang pesat membangun. di pertubuhan negara2 islam juga, malaysia tidak terlepas untuk melaungkan kata2 semangat demi islam yang diredhai Allah s.w.t. berbagai kecaman telah dilakukan oleh pihak kerajaan mahupun pihak2 lain dalam malaysia dari pelbagai aspek dan sudut. tetapi, dimanakah identiti ISLAM yang sebok diuar2kan malaysia adalah sebuah negara ISLAM yg pesat membangun menegakkan ISLAM??

hal inilah yang membuatkan saya sebagai rakyat malaysia berasa sedih dan malu dengan negara ISLAM lain yang nampak miskin, daif tetapi nilai2 islam yg cukup tinggi dlm diri mereke.

Pemesongan akidah sedikit sebanyak memakan anak bangsa kita, banyak gejala2 yg tidak sihat berpunca dari cara pentadbiran yg kurang islamic. sila kurgkan prkara2 yg kendatangkan hal2 yg seperti ini.

Cukupkah dengan menghantar bantuan ke Gaza, ke indonesia, ke pakistan, kita sudah dianggap negara ISLAM yang teguh, identiti sebuah negara islam? sedarlah wahai barisan pemimpin yang mengaku dirinya Islam, tonjolkanlah malaysia sebagai sebuah negara islam yg perlu disegani darisegi dalaman dan luaran, rohani dan jasmani, akhlak pemimpin yang mulia, yg perlu dicontohi rakyatnye sebagaimana Rasulullah SWT serta para khulafa` arrasyidin memimpin negara sesinggakan mampu menggoncangkan dunia.

Kpimpinan sebeginilah yang harus dicontohi oleh pemimpin masa kini. bermula dengan menutup aurat, memperbanyakkan majlis2 ilmu, melebihkan pendidikan dan bukannye sambutan2, fesyen2 show dan sebagainye.

kepada pemimpin, jadikanlah ISLAM sebagai landasan pentadbiran. InsyaAllah, lebih diberkati. diakhirat kelak, Bapa akan ditanya tentang anak dan isterinya, penghulu akan ditanya tentang ank buahnya, manakala pemimpin akan ditanya tentang rakyatnye.

p/s : kembali kepangkal jalan untuk mendapat keberkatan, keredhaan, dan kemenganan diakhirat kelak .. amin ... ^_^

Thursday, October 28, 2010

PEPTLAK punye hal !!!!!!!!!

SALAM ...

hi all, hri ni nk lepas geram skit .. tension!!

totally about PEPTALK ..

actually bos soh aku yg arrange kan peptalk ni, means dlm office, aku yg arahkan pada exec2 ni utk present setiap minggu on friday. sume exec takut kat aku .. power x power aku ni .. hahaha ..

tp, skrg ni .. aku plak yg tertekan .. sebab, sesetengah exec ni, nak skip je keje die .. yg lain tu ok la .. ikut je table yg aku buat .. tp yg x ok ni .. sebok nk skip la ape la .. soh ganti org lain la .. klau ikutkan org lain pon xnk juge .. but, u must do that!! ..

adoi .. so, yg terbeban skrg aku .. org yg patut present nk skip, org backup xnk tlg plak, yg blum dok push2 juge .. adoi ... TENSION!!!!!!!!!



p/s : to all exec, dgr la ckp aku klau nk slamat XD

Tuesday, October 26, 2010

PUNCA KEKUATAN MASYARAKAT YAHUDI BERBANDING MASYARAKAT ISLAM

Salam,

Hr ni Mr Zool nk share dgn korg tntang tajuk ni. Jgn ambil mudah dah cube fikirkan..

PUNCA KEKUATAN MASYARAKAT YAHUDI BERBANDING MASYARAKAT ISLAM

Kaum yahudi dikala ini tampak begitu ampuh sehinggakan tiada siapa yang boleh menghalang mereke, persoaalannya mengapa? Dan kenapa pula umat Islam tampak begitu rapuh. Mari kita rungkai berdasarkan fakta.

Jawapan yang paling mudah adalah kaum yahudi ini MENGUTAMAKAN PENDIDIKAN dan hampir kesemua bidang ilmu telah dikuasai oleh kaum yahudi ini walaupun bilangan yahudi ini tidak ramai jika dibandingkan dgn umat islam.

dalam kajian yang dilakukan oleh Shanghai Jiao Tong University berkenaan ranking university terbaik dunia, tiada satu pun university dari negara2 Islam berada dalam 500 teratas ranking tersebut walhal 1.5 billion daripada penduduk dunia adalah umat islam iaitu setiap 5 manusia adalah umat islam.

selain itu, 230 daripada 1juta penduduk adalah ahli sains. Nilai ini sangat sedikit jika dibandingkan Negara Amerika yang mempunyai 4000 ahli sains daripada sejuta penduduk dan di jepun 5000 ahli sains daripada sejuta penduduk. Jurang yang sangat2 ketara.

Negara Islam membelanjakan 0.2 peratus KDNK untuk penyelidikan dan pembangunan sebaliknya Negara maju memperuntukkan 5.0 peratus KDNK untuk perkara tersebut.

Di Pakistan, contoh sebuah Negara islam hanya mempunyai 23 akhbar harian per seribu rakyatnye manakala 360 akhbar harian bagi Singapura. Di UK, jumlah judul buku per sejuta org ialah 2000 sementara Mesir hanya 20 judul.

Jika KDNK seluruh Negara OIC, kita dapat mengumpul 2 trillion USD, di US sahaja, mereka dapat mengumpul 12 trillion, Diikuti China dgn 8 trillion dan Jepun 3.8 trillion.

Fakta seterusnya, 15 orang daripada 14juta yahudi telah memenangi anugerah Nobel manakala dalam 1.4 billion umat islam, hanya 3 orang sahaja yang pernah memenangi hadiah Nobel tersebut.

Albert Einstein, saintis zaman moden paling terkemuka dan disebut dlm majalah The Times sebagai “Manusia paling bijak Abad ini” adalah seorang yahudi. William James Sidis dengan IQ 250-300 dikatakan manusia tercerdik dan die juga seorang yahudi.

Dermawan2 yahudi juga melabur di syarikat tv terkemuka dunia sprt CNN, ABC News, Washington post , The Times, The New York Times. Tidak hairanlah kebenaran dalam islam tidak pernah dipertontonkan dalam siaran2 mereka.

Dengan fakta2 yg diberikan, jelas sesungguhnya umat islam masih lemah dalam serba serbi yang berkaitan dgn pengusaan dunia. oleh yang demikian, diharap umat islam sedar akan ancaman dunia terhadap umat islam jika tidak mampu bersaing.

p/s : Kembali ke pangkal jalan seperti mana Rasulullah menggoncangkan dunia.

Saturday, October 23, 2010

ULU YAM yang betul2 ULU ... hampeh yang menyeronokkan!!

SALAM

hi all, hri ni Mr zool nk cite skit la psl td pnye xtvt .. pagi td sy p berkhelah dgn budak2 office .. sorg collect 10 je .. kire ok la jugak .. hehe .. grak dlm 8 ke 9 krete kot ..

bangun pagi xmandi .. dgn alasan nk mandi puas2 kt air terjun nnt .. (padahal mmg xsmpat nk mandi) .. kmpul kt office kol 8pagi .. cam biase lah .. janji melayu (seb baik aku jawe) .. dkat kol 9 baru grak ..

dlm prjlnan tu, ade la 4 5 kali brenti kt pit stop .. sbb nk tggu kawan la .. kwn ilang la .. pe la .. mcm2 hal btul la dieorg tu .. finally, smpi gak ke signboard ULU YAM .. huhu .. xsaba nk mandi ni .. igtkan dkat la .. kona punye kona .. pusing pnye pusing .. potong pnye potong .. xsampai2 jugak .. aduhai saleha .. abg dah la xmandi lagi ..

akhirnye smpi ke 1 simpabng yg agak pedalaman kaw2 .. masuk la krete2 sume ke situ .. another hampeh .. dah la krete sume MAHAL2 belaka .. masuk hutan belantara pule .. dgn jalan yg xsemenggah .. krete2 yg comel kini comot .. last2 ..

Mr Direction : Geng, KITE SALAH JALAN .. sorry ..
Geng : SALAN JALAN??? $#%^%#$@*&^#@$%!!!!!

Begitulah keadaan semasa kami pergi ... finally, sampai juga .. (padahal xde la jauh mane pon dr jalan masuk tu )

kami pon memanggang la ape yg perlu .. Makan makan .. then .. acara yg dinanti2 ... MANDI sambil tuuuuuuuut dalam air ... hahahaha ..

agak2 la .. sy xbuat prkara se comel tu ok .. dah dalam air tu .. ape lagi .. kuak katak .. kuak dada .. kuak kupu kupu .. kuak lentang je blum pandai .. sbb takut tertdo .. hehe ..

saye n my partner decide utk pulang awl .. sbb hari pn dh nk ujan .. dgn blum solat lagi .. so, pulang la kami br2 .. yg lain stay lagi .. so .. abis la cite psl picnic .. enjoy that picture yg skit je .. time picnic xde pict sbb sbok dh panggang n mandi ..



Di Depan Menara TM .. jam menunjukkan pkl 8.15 pagi .. time2 org lain msh diulit mimpi .. (muke xmandi .. hehe)



jalan yg kami lalui ternyata begitu pedalaman ..



pecaya atau tidak Honda CITY boleh ade dalam hutan? pecaye lah ..



semak samun yg kelihatan ..



Menuju Hutan belantara .. ni nak p hiking, camping atau picnic ???



yg ni paling menderita .. baby baru kluar 3 hari .. the RED one .. WUL XXXX .. sudah mau tanggal itu bumper ... sedey lor .. :((((



satria NEO ini juga tidak ketinggalan utk mencube ketahanannye .. lowered lor ..



ni plak krete si Mr Direction .. yg dah sediekala 4X4



krete2 yg sedang menunggu giliran utk u-turn .. huhu






lubang2 yg membuatkan owner krete menjerit .. huhu










tu dia .. air terjun yang best .. huhu


P/S : klau korang nk p mane2 .. make sure yg bawak tu tahu tempatnye mane ye .. hehe ^_^

Thursday, October 21, 2010

oH! Mama .. Saya Mahu Kawen .....

Salam ...

Kali ini Mr zul akn membebel mengenai kahwin .. JANGAN PANDANG REMEH! Pay attention please ....

semua org dewasa sebok bercerita tentang kawen, terutamanya rakan2 seangkatan dgn Mr Zul .. mean umo around 20 to 30 .. sape xnk kawen, klau boleh sume nk kawen tp ade la flow2 yg prlu dipatuhi ... jom kite discuss sesame ..

Cik tipah : jang, ekau dah ado marka ka bulom?
jang : ado cik tipah oi ...
cik tipah : ha, dah tu .. bilo nak minang ea ?
jang : xdo pitih la cik tipah oi ...

Begitulah sedikit sebanyak dialog yang sering bermain difikiran ank2 muda zaman sekarang ... kawen dah buleh dah .. tapi .. totally is MONEY!!!
Klau nk crite psl duit .. smpi abis patah perkataan pon xkn sudah .. ni just nk bgtau la ape2 yg bermain dibenak ank2 muda sekarang ...

SKETSA .....

Abu, bukan nama sebenar .. berumur 25tahun .. berkulit sawo matang bermata bulat dan berlesung pipit .. nak dijadikan crite .. abu ni mempunyai seorang buah hati sejak 3 tahun lalu.. buah hatinye bernama milah .. mereke dah suke same suke dah ni .. mak milah pon dah berkenan dgn si abu ni .. mak milah jemput abu dtg rmh waktu raye ..

Mak milah : abu, ko ni betul ke suke kat anak aku ..
abu : suke makcik ..
mak milah : klau dah suke tu masuk la minang cepat2, makcik xsuke korg kulu kile tnpe ikatan
abu : ehmm .. baik la makcik .. nnt sy bincang dgn family saye ..

Bile abu balik ....

TUNANG+KAWEN=DUIT ??

Aku baru keje 2 tahun .. duit mane ade ..
Bagi abu ....

DUIT = PTPTN+KRETE+FAMILY+SPEND= -DUIT

?????????????????????????????????

Itu lah dilemma abu .. bagaimana pula dengan anda ???
Jom kite sentuh dari segi adat pula .......

Cik timah : ali, anak makcik ni ade degree .. klau hantaran tu, 10ribu diploma tu boleh la .. degree paling kurang 13ribu ...
Ali : ??????????? (Nampak gayenye ... anak cik timah ni xkan laku2 la jawabnye ... )


Adat yang sinonim dgn org melayu .. kenapa perlu dengan nilai yang tinggi? Ada suara sinis mengatakan ... “jual anak kah?” Ada juga yg berkata ... “ini anak manusia .. bukan anak lembu nk murah2 .. lembu pon skrg dah rm3ribu seko” ... persoalannye .. PATUTKAH ANAK MANUSIA DIBANDINGKAN DENGAN ANAK LEMBU??????

Kesemua hal2 diatas sedikit sebanyak menyekat usaha sebuah masjid yg hendak dibina .. hubungan pasangan ini menjadi sukar dengan cara halal. Dgn mngambil jalan mudah, mereke mngunakan cara haram untuk bersama iaitu BERZINA.

SEDARLAH wahai makciks2, pakciks2, kakak abang diluar sama, cube lah ubah persepsi masyarakat tentang mahar perkahwinan. Sedar atau tidak, kita boleh dianggap sebagai salah satu punca perbuatan zina terjadi. Ini tidak mustahil dan telah terjadi.

JANGAN salahkan abang2 hensem, di Negara seberang bawak lari orang melayu kite .. SEBAB, nak kawen kat sini MAHAL .. die bawak sane sbb nak kawen cara MURAH n nak cari yang HALAL ..

JANGAN heran juga pakcik2 di sini kahwin dengan gadis sunti dari seberang kerana gadis seberang ternyata LEBIH MURAH pada KUALITI yang sama malah lebih baik.

Kepada remaja diluar sana, make sure klau xcukup duit, jgn buat bende bodoh .. kerajaan dah sediakan pinjaman untuk anda berkahwin. Klau aply, cukup syarat insyaAllah dapat.

Kepada yg masih blaja, jangan gatal pk nk kawen .. blaja bagi habis dulu .. then abis blaja nk kawen, kawen la .. cukup syarat boleh kawen..

1 cerita :

seorg pelajar lelaki sanggup berkahwin dengan pilihan hatinya secara sah semata2 utk mengelakkan maksiat ... ianya kisah benar .. maksiat yg dimaksudkan adalah dating, dinner, ber2 2, n so on lah .. ambil iktibar .. “MENJADIKAN YANG HALAL BUAT DIRINYA”

To All makcikss2 n pakcikss2 out there.. buangkanlah jauh2 .. “BIAR MATI ANAK JANGAN MATI ADAT” kembali lah kepada cara hidup islam yang sebenar. Islam tidak memaksa ummatnya. Ikut mana mampu, janji dgn cara yang HALAL





p/s : jangan sekat bende yang halal sehingga dikhuatiri menebabkan yang haram berlaku.

Wednesday, October 20, 2010

20.10.2010

SALAM ...

20102010 .. what a nice number ya .. tarikh yg begitu bermakna kpd yg seseorang yg ada kene mengena dgn tarikh 20 oct ni ..

i just to wish happy birthday to my friends iaitu aina farhana yg sambut bestday die hari ni .. die kate sronok sgt .. sbb tarikh tu kot ..

yg aku tau, yg smbut bestday bulan ni juge seperti berikut ..

yati samad : 19102010
aina farah : 20102010
mai ismail : 22102010
umi hakimah : 22102010
amal Baharuddin : 9 hari lagi (mls nk kire)

ehmm .. xde lagi kot .. family pon xde juge ..

so, to all of you ...

HAPPY BIRTHDAY!!! :)



P/S : Nak tunggu bestday aku cantik memang xkn wujud la bg aku .. 21022102 HOW!!! hahaha

Sekolah Mengandung ... wajarkah ?

Salam ...

Kali ni mr zool nk bincang tntg satu tajuk yg agk ringan tetapi membawa impak yg besar dlm masyarat kite .. mungkin hal ini kini dipandang sepi oleh sesetengah pihak .. tetapi tidak pada saya .. jom ikuti pendapat dan pandangan disamping sedikit ulasan mengenai tajuk “sekolah mengandung .. wajarkah? ..”
Mr Blog : cewah .. ayat skema la ...
Mr Zul : Ni isu semasa .. kene la serious skit .. gelak2 nnt org ckp kite main2 .. phm!
Mr Blog : ups! .. paham .. :((




Dikala negara mencari2 penyelesaian bagi isu buang bayi yg semakin menjadi, kerajaan negeri xxxxxx telah mengusulkan sekolah mengandung bertujuan utk menempatkan pelajar2 yg sudah terlanjur dan didapati mengandung. Dengan adanya sekolah berkenaan, dapatlah kiranya pelajar tersebut meneruskan lagi pengajian sehingga SPM ..

sesetengah pendapat mengatakan sekolah ini menjadi salah satu option yg dimiliki bagi pelajar tersebut utk masa depan .. berkemungkinan juga kadar pembuangan bayi dapat dikurangkan dari masa ke semasa .. tapi .. persoalannya .. benarkah cara ini berkesan ..
dari sudut pelajar, mahukah mereke membuka pekung didada utk memasuki sekolah tersebut? Rela membuang bayi atau mendedahkan keaiban diri? Berapa rmi kah pelajar yg snggup masuk ke sekolah tersebut? Bagaimana pula penerimaan ibu bapa? Kini, kerajaan telah memberi pilihan .. apepon, Semua terletak ditangan pelajar tersebut ..

Dari sudut agama pula, dalam islam menerangkan hukum orang yang berzina bagi yang berkahwin direjam sampai mati dan bagi yg bujang pula, disebat 80x. Dalam islam juga menekankan “mencegah lebih baik dari pada merawat” .. huraian ayat tersebut lebih kepada punca kelakuan sumbang itu sendiri perlu dicegah daripada mengurangkan kadar buang bayi. Kenapakah penguat kuasaan lebih kepada merawat dan bukan membendung?

Sebagai contoh yang paling mudah, sambutan tahun baru, dan tanggal 31 ogos .. banyak hotel2 murah dijadikan tempat melepas nafsu dan sebagainya .. brape byk pasangan yg melakukan pada malam tersebut.

Jika malam2 tersebut kita tukar dengan majlis2 ilmu dan tiada konsert2 yg melalaikan .. kadar remaja keluar malam akan berkurangan .. sedarkah kita .. brape rmi bayi yg kite boleh selamatkan dlm 1 malam sahaja? Itulah langkah yang terbaik dan cukup mudah untuk dilaksanakan.
Jadi, mana lebih baik ... MERAWAT atau MENCEGAH?

Disinilah pro dan kontra timbul dimana perbezaan yang terlalu ketara dimana islam menghukum manakala undang2 lebih kepada memberi ruang dan peluang .. dari segi kemanusiaan, adakah islam itu kejam? Atau kerajaan yang prihatin? ...

Kini terpulanglah pada kita memilih perikemanusiaan yang bagaimana untuk dijadikan contoh dalam kehidupan seharian ..

Tepuk dada .. tanya hati .. dimanakah kita sekarang ....................



p/s : " ISLAM IS THE BEST WAY OF LIFE "

Monday, October 18, 2010

monday yang Kureng .......

SALAM ...

pagi td igt nk mc je .. dah la bgn lambat .. celik2 bunyi guruh .. bley tahan .. mcm nk ujan .. jmpe my mum je dh tersengeh2 dah .. hahaha sebab ape? sebab mau balik KL .. haha .. masin pule mulut mak su ku ..

dialog mlm ahad ..

mak su : abg blk slalu xpenah ujan ke ??
mr Zul : alhamdulillah .. stakat ni blum lagi la ..
mak su : slalunye pagi isnin ni ujan tau ..
mr zl : ehmmm ..

dah btul cm nk ujan .. nk ujan ye .. blum ujan lagi tau ..

padan muke En Zul .. suruh balik petang smlm xnk .. nk blk pagi juga .. katenye rindu kt kg .. haha .. how la wey? tp2 minggu balik ma ..

nk dijadikan crite .. mule la buat2 sakit perut .. dgn alasan nk buat mc kt panel .. tetapi cuace ok la pule .. xjd nk ujan .. pkpk blk .. keje je la .. mgkin byk je pending ni ... (ye kan je la .. )

So, dgn muke yg agak tabah .. grak dr BANTING .. ke KUALA LUMPUR on 7.10AM .. wah .. very the late .. tp ikut je la .. aku kan pekerje yg efisyen .. yg xsuke ponteng .. hahaha ..

akhirnye .. smpi office kol 8.30 .. pretty fast .. boley la .. means klau nk berulang tu xde hal lah ... hahaha .. (ko keje nk grak dr kg je kan)

sesampainye di office .. dah sibok2 nk siapkan file yg bos suruh buat .. jd kerani la kejap jwbnye .. edit+print+fill_it .. aduhai .. xde lagi mencabar ke? then ... kene plak buat separating file .. aduhai saleha .. ni keje kerani o budak skola ni?? CUT AND PASTE !! kerje ape ni? x adventure lgsg!! aduhai saleha .. tau la aku xde keje .. tp ... buat je la .. dah bos suruh .. layan .. :((((

k la ea .. tu je utk hari ni .. ptg ni pon aku mganggur .. tgh hri td smpat p jalan pasar .. mengulat disana .. huhu .. bye ..








p/s : last week tertinggal pass card dikampung .. stil bley msuk office .. ok lagi la .. minggu ni tertinggal kunci rumah dikampung .. aduhai saleha .. seminggu la aku dok kt hotel .. hampeh!!

Saturday, October 16, 2010

Privacy ku di robek lagi ..... tension!!

SALAM .......


lame sungguh xhapdate blog ni .. cerite tu ade la jgk .. tp mase tu yg agak singkat ..

sbbnye .. mmbr dok lpak kt rmh ni ha smpi tgh mlm .. 1 2 pagi bru blk .. cmne nk feel menulis klau cmtu .. mereke dtg rmh aku msg2 bwk lappy .. tau la rmh aku skrg ade streamyx zone .. hampeh btul .. xde privacy plak kdg2 ..

so, di sbb kn tu la aku xbley nk hamdate blog ni secare extreme .. to readers .. sorry ea .. (ade reader ke??)

amacam dgn lagu blog ni? CINTA TERAKHIR by AIMAN AN .. lagu ni la yg aku dok feeling slalu .. k l ae .. bye2 .. ^_^

p/s : layan lagu ni btul .. seyes fall in luv loooor ..

Friday, October 15, 2010

Pra Bajet 2011 untuk http://zoolhealme.blogspot.com

SALAM readers .. ade ke reader?

pd petang jumaat ni .. En Zul akn membentangkan Pra bajet 2011 utk http://www.zoolhealme.blogspot.com yg dipengerusikan oleh En Blog dan Miss Saleha selaku setiausaha kehormat.

usul 1 : wajah blog akan ditukar dari masa ke semasa ..

usul 2 : title blog " lingkungan kotak pemikiran " akan ditukar kepada " .........." yg bertujuan untuk Rebranding sejajar dgn bajet 2011 transformasi

usul 3 : Isi kandungan blog akan dibahagikan kepada beberapa bahagian seperti
- Diari
- Luahan
- Weekly report
- Sukan
- Sahabat
- Event
- ect (yang difikirkan perlu)

usul 4 : Slot Luahan akan merangkumi pro dan kontra sesuatu yg akan disampaikan

usul 5 : setiap post akan lebih bersifat neutral dan pendapat2 yg lebih terbuka.

usul 6 : sisipan gambar juge akn disertakan dalam setiap entry jika tidak keberatan

usul 7 : jumlah post akan diprtingkatkan dari semasa ke semasa mengikut kemampuan penulis

usul 8 : wacana blog juga akan diperhebatkan dengan topik2 semasa disamping pendapat si penulis

usul 9 : penulis akan mengurangkan penulisan yang berbaur politik

usul 10 : Staff zoolheal.blogspot.com iaitu Mr Blog n Miss Saleha akn mendapat kenaikan gaji 0.3% dari gaji sedia ada dan bonus 3.5


Mr zul said "diharap, bajet 2011 ini akan menggembirakan semua pihak khususnya readers sekalian"

demikianlah usul yang akan dibentangakn oleh En Zul dalam bajet 2011 ini ..

sekian.

p/s : kenape gaji MR Zul xnaik???????????

Wednesday, October 13, 2010

layan punye layan .. mcm2 klua dalam fikiran

SALAM ......

bertemu kite lagi di sessi "bebel oh bebel"

mlm tadi xlayan movie sbb dok sebok tgk TM liga malaysia .. TM sponsor u know .. mst la kene tgk .. support .. hehe .. smpi la dkat kol 11 ...

pastu men game sat kt HP yg murah ni ha .. jnji bley main .. so, layan la smpi 11.45 (wah! detail nye!!) ... dah boring, dgr la lagu2 yg ade dlm HP ni ..

mood mlm td nk dgr nasyid .. skrg ni kan musim Maher Zain .. so, layan je la lagu nasyid yg ade ni ...

nk dijadikan crite .. terdengar lagu CINTA TERAKHIR by AIMAN ... pergh!!! layan sungguh lagu ni .. xjemu .. actually kawan ade pos kat FB lagu ni (myeda).. so, try download n simpan dlm hp .. try cube hafal lagu ni .. nyanyi dgn penuh feeling .. what a fabulous songs ... sangat sedap suara Aiman .. nk tiru tapi trbatas .. sbb dah malam .. takut jiran terganggu plak .. (kuat gak aku nyanyi mlm tu) .. huhu .. feeling pnye pasal .. telinge pki headphone .. mmg xkn terganggu la dgn bunyi2 dr luar .. cume org lua je la yg terganggu dgn suare aku yg ala2 faizal tahir .. (elmo_helmy yg bgtau) .. hahaha .. selesai sudah 1 bab ...

then .. 1 lagi lagu yg menarik perhatian ... SAHABAT by AMAR ... so far .. bley tahan sedap .. disebabkan pki headphone .. feeling tu lebey la .. so, content lagu ni pon menusuk la dlm sanubari tentang sahabat .. dalam feeling tu, teringat sahabat2 lame .. meluap2 perasaan rindu kat dieorg .. terkenang kisah dizaman skola dulu .. form 1 until form 5 .. sakat, nakal, gurau, BF, cikgu .. WOW!!!!!!!! so sweeeeet!!!!!!!! .. byk bende best berlaku ..(^_^)

nk crite xabis plak nnt .. sbb byk sgt yg sweeeeeeet ni .. so, biarlah sume tu tertanam dlm memory ni .. (wah .. ayt nk syahdu je) ... to all kawan2 .. i really2 miss u all ..


















































































P/S : REUNION pung pang pung pang dalam FB, x jadi ape pon .. hampeh !!

Monday, October 11, 2010

TABARRUJ di facebook

SALAM ..

Sharing Is Caring ...



Facebook merupakan laman sosial kegilaan ramai buat masa kini. Cukup aneh untuk berjumpa dengan seseorang yang tidak mempunyai sekurang-kurangnya sebuah akaun facebook. Namun di sebalik penggunaan facebook ini, tanpa kita sedari pelbagai dosa berlaku di kalangan pengguna. Ustaz Zaharudin ada mengulas mengenai dosa-dosa & facebook, bagaimanapun saya ingin menfokuskan pada salah satu point yang diberi beliau iaitu 'terlebih gambar'. Sikap suka menunjuk-nunjuk gambar boleh dikaitkan dengan tabarruj, iaitu suatu dosa yang dianggap remeh oleh masyarakat kita. Apakah itu tabarruj? Suatu persoalan yang perlu dihurai lanjut.

TABARRUJ ialah mendedahkan kecantikan rupa paras sama ada kecantikan itu di bahagian muka atau di anggota-anggota badan yang lain. Al-Bukhari rahmatullah 'alaihi ada berkata:

“tabarruj, iaitu seorang wanita yang memperlihatkan kecantikan rupa parasnya”.


Untuk menjaga masyarakat daripada bahaya pendedahan ‘aurat dan disamping menjaga kehormatan wanita dari sebarang pencerobohan, maka dengan yang demikian Allah melarang setiap wanita yang berakal lagi telah baligh dari bertabarruj. Allah s.w.t telah berfirman dalam surah an-Nur ayat 31 yang bermaksud:

“Katakanlah kepada wanita yang beriman: Hendaklah mereka menahan pandangannya dan memelihara kemaluannya, dan janganlah mereka menampakkan perhiasannya, kecuali yang bisa nampak daripadanya. Dan hendaklah mereka menutupkan kain tudung ke dadanya, dan jangan menampakkan perhiasannya, kecuali kepada suami mereka atau ayah mereka atau ayah suami mereka, atau putera-putera mereka, atau putera-putera suami mereka, atau saudara-saudara mereka, putera-putera lelaki mereka, atau putera-putera saudara perempuan mereka, atau wanita-wanita Islam, atau budak-budak yang mereka miliki, atau pelayan-pelayan lelaki yang tidak mempunyai keinginan (terhadap wanita) atau anak-anak yang belum mengerti tentang ‘aurat wanita. Dan jangalah mereka menghentakkan kaki untuk diketahui orang akan apa yang tersembunyi dari perhiasan mereka.Dan bertaubatlah kamu sekalian kepada Allah hai orang-orang yang beriman supaya kamu beruntung.”

Dengan ini jelas bahawa sebarang corak perhiasan di anggota badan atau di pakaian, adalah boleh membawa fitnah. Dengan inilah Allah melarang bermake-up. Larangan seperti ini hanya sanggup ditaati oleh wanita-wanita yang beriman sahaja kerana takut kepada kemurkaan Allah dan seksaan dari-NYA. Berikut pula mari kita renungi firman Allah khasnya yang ditujukan kepada isteri-isteri Rasulullah s.a.w yang bermaksud:

“Hai isteri-isteri Nabi(a.s), kamu sekalian tidaklah seperti wanita yang lain, jika kau bertaqwa. Kerana itu janganlah kamu terlalu lunak dalam bicara sehingga berkeinginanlah orang yang ada perasaan serong di dalam hatinya, tetapi ucaplah perkataan yang baik.” (Al-ahzab: 32)


Daripada ayat ini dapatlah difahamkan bahawa suara lemah lembut adalah sebahagian daripada ‘aurat wanita juga.Kembali lagi kita kepada jenis alat-alat make-up. Rasulullah s.a.w bersabda yang bermaksud:

“Andainya wanita keluar dari rumah serta memakai bau-bauan, maka dia sudah dianggap melakukan perzinaan”



Penggunaan wangi-wangian sembur atau jenis jenis bauan bagi kaum wanita diwaktu keluar dari rumah adalah dilarang, kerana syari’at Islam, apabila melarang perzinaan, maka segala sumber-sumber dan cirri-ciri yang membawa kepada perbuatan keji tadi semuanya juga dilarang.

Ummu salamah ada menceritakan, maksudnya begini:

“ Asma’ binti Abu Bakar telah menziarahi Rasulullah s.a.w pada suatu hari dengan pakaian yang nipis. Lantas Rasulullah.s.a.w menasihatinya dengan bersabda yang maksudnya :“ Wahai Asma’, sesungguhnya seseorang gadis yang telah berhaidh (baligh), tidak harus baginya menzahirkan anggota badan, kecuali ini dan ini.” Ketika itu, Rasulullah s.a.w mengisyaratkan kepada muka dan kedua tapak tangan.



Sekarang kita khususkan konsep tabarruj ke dalam penggunaan facebook. Jenguklah sebentar ke laman facebook dan lihatlah bertapa ramai muslimah tanpa segan silu meletakkan gambar-gambar memperlihatkan kecantikan masing-masing dengan pelbagai aksi. Macam-macam gaya ditunjukkan, ada yang menunjukkan peace, ada yang membeliakkan mata, memuncungkan mulut dan sebagainya. Apabila bila ditanya apakah motif memperlihatkan gambar sedemikian rupa? Rata-rata akan menjawab sekadar berkongsi kegembiraan, pengalaman dan sebagainya. Namun tidakkah dapat kita berfikir sejenak, memperlihatkan gambar tersebut boleh mendatangkan pelbagai respon dan persepsi ramai. Terutamanya kepada kaum berlawanan, gambar tersebut dapat mendatangkan keghairahan. Jikalah kaum hawa mengetahui apakah kaum adam berkata sesama sendiri mengenai gambar tersebut, nescaya mereka tidak akan meletak gambar sedemikian rupa lagi!


Islam merupakan agama yang menghendaki kita bersederhana. Janganlah berlebih-lebihan meletak gambar, seolah-olah saling berlawan siapakah memiliki paling banyak gambar. Jika tersangat beringinan untuk menunjukkan wajah diri sebagai pengenalan diri, cukuplah sekadar meletak satu gambar dengan syarat gambar tersebut tanpa aksi-aksi tertentu yang mampu menarik perhatian orang luar. Mudah-mudahan kita mampu melawat sifat ingin menunjuk-nunjuk ini. Nah... mulalah berubah. Anda mampu untuk mengatasi penyakit ini!

sumber dari

http://salafus-sholih.blogspot.com/2010/06/tabarruj-ialah-mendedahkan-kecantikan.html

saye rasa terpanggil utk share perkara diatas untuk golongan hawa terutamanya. so, kepada mereke2 yg mempunyai rupe paras yg comel2 .. cute2 .. miut2 .. santek2 .. lawa2 .. putih2 .. gebu2 .. sile2 la beringat ketike berposing ye .. once ade org feel,(mencetuskan ghairah) ... phm2 sudah .. prkara seremeh itu pon boleh tanam saham utk kite kelak .. INGAT!!! (baca seperti upin & ipin)



simpan kejelitaan anda untuk suami di rumah .. INGAT!! SUAMI !! BUKAN BAKAL SUAMI!! PAHAM!!!

sekian .. salam ukhuwah dari zoolhealme.blogspot.com ... (^_^)

Akhirnya .. PMR dimansuhkan .......

SALAM...

sume sudah maklum yg PMR akan dimansuhkan mulai tahun depan (kot) ... so, pasni .. dh xde la Pperiksaan Menengah Rendah lagi ..

persoalannye .. apakah langkah seterusnya bagi kerajaan untuk menggantikan format PMR ??? ... same2 kite nnt kan ..

part 2 ..

harap2 kerajaan dpt la buat sistem ponter yg mcm kt IPTA/IPTS skrg ni utk gantikan format PMR yg dh dimansuhkan tu .. klau PMR x diganti dgn sistem baru, berkemungkinan besar, prestasi pelajar2 kite akn mule berkurangan .. iaitu, tiada suatu target yg hndak dicapai oleh pelajar2 berkenaan .. usul format yg akn digantikan PMR tu pon blum slpi kat meje aku lagi .. so, aku xbley la nk ckp ape sgt .. nk ulas lebey2 takut salah fakta plak .. so, kite harap yg terbaik je la dr kerajaan .. jgn makin jatuh lagi prestasi pelajar dah la ..

p/s : kepada adik2 yg shomel lotey tu, jgn senang sgt ye .. abg sure mst ade system baru yg akn digantikan .. huhu ..

utk kerajaan, sy cadangkan .. Sistem Penilaian Berterusan yg lebih impact mst diwujudkan bagi pelajar utk sistem pelajaran yg berdaya saing ... ^_^

Sunday, October 10, 2010

GILE BOLA !!!!!!

SALAM ...

mlm ni nk share tntang minat aku .. " saye suke main bola .. hari2 saye main bole .. cikgu sudah tido .. mari kite main ... yeeeeeeee " dipetik dari filem masam manis ..

lebey kurg cmtu la minat aku kt dunia bola sepak ni .. walaupun badan aku sgt comel, tp aku suke sangat main bola .. dulu time dudk kampung .. boleh dikatekan hari2 aku main bola .. xkire demam xdemam .. kadang puase pon dok timbang bola kt laman rmh .. sume sgt ...

tp skrg dah dok bandar ni .. nk sepak bola pon gune duit .. mase pon suntuk gak ... money lagi .. sng cite .. sume gune $$$$$$$ .... camne la aku xtambah shomel, dh kurg bersukan dah klau nk dibandingkan dgn dulu yg hari2 beriadah .. skrg ni klau hari jumaat .. aku btul2 rushing blk kg semate2 nk main bola .. n sanggup blk KL hari isnin pagi sbb hari ahad petang stil nk main bola .. klau smiggu dpt main 3x dah kire ok la jgk .. kua peluh .. free plak tu .. hoho .. what a wonderful of football ...

kadang cam obsess pon ade jgk .. majalah bola .. jersey .. kasut .. totally pasal bola .. aku lagi suke penat kejar bola klau nk dibandingkan ber jogging .. same gak nk kuakan peluh .. wlupon aku xterror sprti ronaldo, tp skill aku bwh skit je dr rooney .. skill ade la jgk .. cume stamina je kurang .. hehe ..

tu la yg aku nk smpikan tntg obsess ku dlm bola sepak .. so, jgn igt org secomel aku xpandai main bola tau ...hahaha ..

p/s : Join Eastkandar FC sejak 2008 .. so, sape2 nk ajk friendly, bley la register ye .. hehe ..

k la .. nk tdo ni .. esok pagi2 nk rushing balik KL .. krja gila demi bola sepak yg kucintai .. (cari pasal namenye ) .. huhu .. k .. maju lah sukan untuk negara .. !!

WeekLy RepOrT ....

SALAM ...

ni nk cite skit la aktiviti mggu ni ... just preview je tau .. xbley lebey2 .. hehe

1st smlm, sabtu hari dimana my MYA kenduri cukur rambut .. mean brcukur la .. dgn akikah die skali ... majlis buat kat rmh atok nenek sane mya .. sbb tme kenduri MYA dlm perut dh buat kt rmh aku .. mls nk cite byk .. tggu entry mggu dpan kot .. sbb pict sume kt kakak .. die yg simpan .. so, xdpt la nk mengupload pict mya yg cumil lothe tu ..

n buat record juge .. 3 mlm xmkn mlm kt rumah ... 3mlm makan kt lua .. mewah xmewah .. hahaha ... ntah la .. ade rezki lebey .. blanje la mane yg patut ye .. hehe ..

1 lagi ... rabu lepas, ade majlis jamuan hari raye di TM .. under CMO .. so, dtg la .. dgn perpakaian ala ala lelaki melayu terakhir tu .. tp dtg lmbat .. tggu kawan pnye pasal la tu .. hampeh ..

tapi nasib baik la jgk .. sbb acara show xstart lagi ... antara artist yg dtg .. trmasuklah .. HOT FM Crew N Fly FM crew .... iaitu AG, Kiran, ehm .. lupe la plak .. sbb xnmpak sgt .. selain tu bunk face juge buat performance .. boley la .. just xbrape nk gempak je ..

ehm .. lagi .. rosyam noor pon dtg .. promote die pnye PILIH KASIH .. TM yg sponsor tu .. baik btul la TM sponsor sane sini .. tp gaji aku xnk sponsor lebey plak .. hampeh!! hahaha .. rosyam agak klaka la jgk ble die buat lawak .. xbley cite .. bahaye .. hahaha ...lagi sape ea ..?? CEO Group pon turun la jgk celeb same2 .. so, cmtu je la ...

ape lagi ea ... ntah la .. dh xde yg best sgt pon ..

nk tmbah skit lagi .. smbil bagi peringatan kt orang banting .. huhu ..

p/s : selepas perbicaraan bermula, polis2 diarah untuk berjaga2 jike ade ape2 berlaku .. tu info yg aku dpt dari my mak su la .. my maksu keje kt balai Banting, die tau la skit2 cite .. so, tu je la .. BE CAREFUL .. ok .. tu je la stakat ni .. bye2 ..

BaNtInG SeMaKiN pAnAs ....

SALAM ...

entry ditujukan kpd warge BANTING ... n org2 yg brhampiran n yg berkenaan sahaja ...

Banting dah mule panas dah .. ni nk cite process flow skit la ye ...

org melayu di banting dah mule bengang dgn org india di area banting juge ...

org india marah berikutan anjing2 yg digunakan oleh suspek utama pembunuhan kejam dato` sosilawati dan 3 yg lain dibunuh dengan menyuntik something sehingga mati .. siap buat bantahan dkat majlis daerah, sbb yg bunuh tu org majlis daerah ..

org2 melayu ni pon makin panas la .. org india yg bunuh manusie smpi brape org .. majlis daerah bunuh anjing je kot dan sebok nk buat bantahan gune org OKU plak tu .. so, org melayu ni pon buat la 1 demo juge yg menyokong tindakan majlis daerah tu ... PEKIDA beb yg turun .. bukan calang2 .. aLL black .. klau org india sbok nk buat mogok lagi, org melayu johor plak yg khabarnye nk turun banting ... kenapa org johor? sbb dato` sosilawati asal dari johor .. dan die juge slalu membantu rakyat johor khabarnye ...

so, pasni .. be ware la ye sume org2 melayu .. di banting .. jangan cari pasal sudah .. batu api .. mmg parah ... xbalik banting plak aku nnt ..

kepada reader yg membace, espacially org banting, tolong jgn kecoh2 sgt psala ni .. just nk bagi info je .. jgn smpi kan khabar angin ni kpd org2 yg nnt salah tafsir sudah la ... xpsl2 owner zoolhealme.blogspot plak yg kene .. aduhai ..

last message, be ware .. cakap biar belapek .. takut ade yg buat onar .. suke tu xmustahil utk terjadi di BANTING!!!..


p/s : slase ni nk p site survey kt majlis daerah banting .. jangan la jadi ape2 time tu .. takot woooo !!!

Friday, October 8, 2010

sHeIkH mUzAfFaR 10-10-10 ...

SALAM ....

sume sudah maklum yg angkasawan negara kite akn melangsungkan perkahwinan nye pd 10.10.10 ni kan .. Agk keramat tarikh tu .. sume nk kawen tarikh tu .. trmasuklah my mya yg nk cukur rambut on that day .. huhu .. yg penting .. tarikh tu ckup special bagi pasangan yg akn melangsungkan perkahwinan ... huhu ..

so, kat TV pn ade buat live utk majlis wedding dato' sheikh muzaffar ni .. nk p, xdijemput pulak .. tgk TV pn jdlah .. huhu ..

nk cite skit ni ..

klau yll nk tau, aku pnah jmpe sheikh mustapha .. sape tu? die lah bapa angkasawan tu .. tme tu buat part time .. die jd guest je .. siap tolong bungkuskan tulang kambing lagi .. die kate .. ni klau muzaffar nmpak ni, die suke .. " lawak je .. die xckp pon .. hehe

klau yll nk tau juge .. aku pnah ambk pict dgn Major Faiz .. sape tu? dielah 2nd angkasawan negara .. 3x beb ambk gambar .. dh mcm best frend dah aku dgn die .. hahaha .. tme tu p kat Agensi angkasa negara yg trletak nun jauh dibelakang rmh .. hehe .. in betul2 .. bkn main .. hehe ..

cume sheikh muzaffar je yg aku xpenah jmpe .. pict nye ade la kt rmh tu .. siap sain lagi .. pelik kan .. hahaha .. tu la hakikatnye ...

sini ade sedikit pictwedding die yg akn brlangsung di putrajaya ... (kot) .. hahaha

tiptop seh .. ala2 kayangan gitu .. enjoy








P/S : bersiap sedie utk menerima tetamu yg pelik2 .. sbb makhluk asing juge dijemput hadir .. datang awal .. parking lot terhad .. kwsn space shuttle mendarat .. ^_^

Thursday, October 7, 2010

UrgEnT ReQUeSt .....

SALAM ...

ni nk cite psl projek yg kami buat tu la .. ade 1 team ni dtg mggu lpas mlm jumaat xsilap aku .. die dtg nk bincang psl projek ...

ikuti dialog berikut..

mereke : abg, nk buat projek buleh?
kami : buleh, xde mslah ... nk buat projek ape?
mereke : bla bla bla bla bla je abg .. brg sume dh ade ni .. tggal buat je ..
kami : lagi senang ... bile present ?
mereke : minggu dpan bang, isnin lpas kami dh keje reject ... lect soh buat lgi skali ..
kami : ha!!!! minggu dpan ??? hampeh .... brape mmpu byr ..??
mereke : 400 je abg .. brg sume dh ade bang .. xcukup ktorg p bli lagi ...
kami : ehmm .. boleh la ...


tu minggu lpas pnye crite ...

aku xnk involve kt projek kali ni sbb mcm buat sorg pn buleh .. litar 1 je .. cm menyusahkan bos plak klau aku involve ..

minggu ni pnye cerite plak lain ...

pd suatu petang aku blk dr keje ... bos blk awl skit ..
msk2 rmh je sume xde bnde yg brlaku .. sunyi .. bengkel pon clear je .. smpi ptg n kemlm ..

ditakdirkan pas maghrib aku trtido ... lene sungguh, lalu ditakdirkan juge aku terjage pade kol 2++ pagi .. bgn2 je tgk lua ..

apsl rmh aku rmi org ni??? mimpi kah??
ade yg meniarap, ade yg menaip, ad yg solder, ade yg tdo .. ade jamuan ke? xajak pon ..

so, mereke ni lah yg sedang menunggu projek yg boss aku siapkan .. boss aku xtdo .. aku pon buat bodo je la .. sbb aku xinvolve dlm projek ni .. seb baik xjoin .. klau x dgn aku2 skali xtdo .. hahaha

dgn muke ala2 comel bgn tdo, aku pon selambe je la p toilet n msk bilik balik .. klau tgk kene tggu plak .. tu yg xnk tgk tu .. huhu ..

aku bgn pagi2 .. mereke2 ni ade lagi .. xblk lagi .. pergh!! siannye aku tgk mereke2 ni .. xpe2 .. demi projek yg btul2 pnye final .. dieorg snggup tunggu .. klau x kene repeat sem plak .. lagi la sedey .. xpe lah .. sume dh brlalu ..

yg penting aku masyuk!!! hahaha

dpt duit project pagi td .. bley la aku blanje family skit .. adik2 aku pn dh abis exam, bley la ajk merayau same .. duit lebey bli brg skit n simpan skit .. huhu ..

next step, cari customer baru !!! .. mode SALESMAN diaktifkan .. huhu ..

p/s : kepada sesiapa yg ingin membuat final projek untuk electronic, sile hunbungi saye ditalian ... tggalkn pesanan sudah ... ^_^

Sunday, October 3, 2010

Semangat BPL yg membara ....

SALAM ...

3.40 pagi ....

entry mengenai BPL .. iaitu .. Barclay Premier League ..

aku bru je bli buku panduan mcm mane nk score A dlm BPL .. hahaha .. mengarut lah .. just buku analisis je .. utk liga ni .. mean, all info total club in BPL .. chelsea, MAN UTD .. Arsenal, Totenham, manchester city .. an soon lah ..

bli pon just nk overview je player2 baru .. nk tgk table .. n the best is .. Poster !! .. nk buat collection la katekan ...

i also just buy a new jersey of Manchester United FC .. my favourite team in BPL .. with the new spirit ... hope MU bley leading blk la BPL season ni .. hope so .. hehe .. support utk suke2 je .. bkn mengagong2 kan pon .. aku minat sgt bola .. klau buleh, nk je hari2 men bola .. cume tempat n waktu yg x mengizinkan ..

so, dgn care beli buku2 bola .. bli jersey bola .. yg boleh menunjukkan aku minat bola .. ^_^

ok .. bye2 ..





entry finished on 4.00 pagi .... abis klau my parent tau tdo lewat gile ni .. huhu .. nite all !!!

Pertunangan My SepuPU ..

SALAM ........

02102010 ... Hari pertunangan spupu ..... siti aisyah ... umo br 23 .. ok la tu .. dah standard org nk brtunang pon .. cm kakak aku gak la .. cume .. aku skrg dh 22 ..

dh ade calon?? bile nk tunang ?? duit pule bagaimane?? ada bran nk tggung anak org?? .. jwpannye ... sume terletak pada kuasa yg maha esa .. wlupun kite xde duit, klau ALLAH SWT dh kate kite akn kawin, makan kawen lah .. insyaAllah .. (nak sedapkan hati la tu ..hehe)

saye akn kahwin sekirenye saye betul2 bersedie utk kahwin ... ^_^

maksud ayt diatas .. kehidupan lepas kahwin akn lbih senang .. adoi!!! .. tu pon xphm lagi ke ... financial la pon .. cmne nk sara family sndiri klau msh xmampu .. xmalu ke nk dok umah family mkn tanggung lagi pas kawen ... hahahaha .. panjang sungguh .. kpd yg terase .. harap maaf .. tu prinsip hidup aku .. hehe ..

"ingat lah wahai manusia .. segala2nya perlukan wang .. tetapi wang bukan lah segala2 nye .."

jgn jadi hamba duit ye encik2 n pak encik2 sekalian .. ^_^

DAH!!!!!!! dok membebel je xabis2 ...!!

berbalik kpd cerite tunang .. dpt org daerah yg same juge .. tu yg best .. xpening nk blk kg .. tp jgn dkat sgt .. nnt susah nk merajuk .. hehe ..

mls la nk ckp byk2 .. layan je la pic yg ade ni .. ^_^



care memanggang ayam dengan betul ...



hantaran dari belah pompuan ke laki ..



mengalahkan kanibal makan kamping borannggeee!!



si model yang takut kulit gelap kene haba ...



rombongan pihak lelaki yang sudah sampai .. dr OL .. org banting je tau .. hehe



Trio terhebat ... wak moh, mak su .. n my mum ..



Pria terhebat .... bakal sepupu ..



Adik manis .. my cousin ..



ayah yg sedang menunjukkan skill panggang kambing golek2!! ..



abg ipar ku yg sedang menebar ayam ..



kulit perisa coklat .. gelap diluar .. putih didalam .. ^_^



skill melapah kambing golek2 dari adikku ..



maksu ku juge tidak ketinggalan utk mencube slice kan kambing golek wlupun kepanasan .... make up cair tu maksu .. hehe ..


Tu la serba sedikit tentang majlis pertunangan sepupu ku ..

p/s : malam jamuan raye .. tp aku xdtg .. sbb ujan .. tido sudah .. hehe ..


entry tamat pada pkul 3.30 pagi .. mate sudah lebam mau tdo .. huhu .. nite!! ^_^

Linkwithin