}

I made this widget at MyFlashFetish.com.

Friday, August 27, 2010

BeRiTa MeNgGeMpArKaN .. !!!

SALAM ...

all malaysian, aku terkejut bile aku check aku pnye daftar pengundi. celah mane aku daftar?? krjaan xckp pn nk buat daftar secara automatik?? baru cadangan setau aku .. tgk .. dah ade record .. adoi .. rosak plan .. xjadi aku nk smbung blaja kt moscow thn dpan ..

actually, reason utama mls nk register ni sbb POLITIK .. terlalu huru-hara .. masing2 berebut hak dan kepentingan .. sorang kate ni .. sorg lagi kate yg sorg lagi .. tak 2 kali 5 namenye .. sedey aku tgk la .. kalau la mesia ni cam singapore .. kan bagus .. serbe serbi power .. bkn nk puji .. tp hakikat .. fakta ..


Ni la pengundi hantu yang telah didaftarkan tanpa persetujuan .. huhu ..

Nk BuKE PoSe dgN KAwN2 ...........

salam ..

hr ni jumaat, 27ogos, kami plan nk buke pose mase2 .. xstudent poli .. lame xjmpe dieorg .. miss them so much ..

trigt aku event buke puase thn lpas .. brape kerat je dtg .. mklumlah, sume dh xsame, dh jauh, yg prihatin je dtg .. hrp2 kami ni jadi lah ye .. amin ..

lokasi kali ni, same cm thn lpas .. sbb lmbt sgt plan .. tmpat tu je la yg trlintas .. ANI SUP UTARA .. harge just RM20 je .. kre murah la tu .. sume plan aku xtau lagi ni .. nk kmpul kt mane, n so on .. huhu

doakn la majlis ni brjln dgn lancar n rmi yg hadir .. thanks to kwn2 yg arrange kan event ni .. thn dpan buat lagi .. raye tour jd x? hehe



buke puase thn lpas ..

hrp2 kite akn bersahabat sampai bile2 .. miss kenangan terindah ... ^_^

Tuesday, August 24, 2010

Umat Islam Perlu Alert ...

Salam ..

dunia islam masa kini telah dikejut dengan pelbagai bentuk pemesongan yg telah dibuat oleh musuh2 islam. pelbagai kaedah telah digunakan oleh musuh islam dari segala aspek untuk menyerang umat islam dalam kita tidak sedar. pakar2 yahudi telah mnyusun secara teratur untuk menjatuhkan moral, iman umat islam didunia.

sebagai contoh paling mudah, makanan .. pd masa kini banyak jenama baru yg terbit dlm industri pemakanan. tanpa kita sedari byk jenama2 tersebut dr sumber yg was2 .. meragui akan halalnya itu.. logo halal yg dengan mudah untuk ditiru .. makanan tertentu telah dicampur dengan lemak babi, arak, pencuci dan lain2 lagi.

"makan lah kamu dari sumber yang halal" ..

jika makan dr sumber yg was2 .. tidak halal, secara amnya, kehidupan kite juga akn trganggu.

dari segi pemakaian juga, sbgai contoh kasut "CROCS" yg telah dpt dibuktikan kalimah Allah tertera pada lambang crocs itu sendiri. jubin lantai juga ada yang terbukti menunjutkan ayat suci Alquran. Kulit babi digunakan untuk mebuat kulit kasut dan banyak lagi.

masjidil Aqsa juga cuba dipesongkan oleh media yahudi untuk mengubah perspektif umat islam.

dari segi hiburan pula, org yg mencita HOLLYWOOD juga adalah org yahudi laknatullah ..

gerakan FREEMASON telah berleluasa didunia wal hal di malaysia ini juga telah bertapak ..

ramai yg masih alpa dan smbil lewa sje dgn ape yg berlaku mase kini ..

"berpesan2 lah kamu pada kebenaran"

dgn hal2 yg sedemikian, umat islam amat2 mengambil berat tentang perkara yang berlaku.. jika boleh elakkan, maka elaklah untuk menggunakan barangan bukan org islam kerana sumbernya yg msh was2. dana yg kite salurkan itu akn digunakan utk menghacurkan umat islam sendiri. kite sbgai umat islam .. yg masih mengaku islam .. yg masih sayangkan islam .. sama2 kita mencegah ..



gambar satelit white house di washington DC ada persamaan dengan Freemason... suatu gerakan yg menjatuhkan umat islam.


p/s : sebarkan kebenaran .. patahkan serangan musuh .. selamatkan islam ...

Monday, August 23, 2010

Tapi Sampai Bile ........... ????

Salam ..

skrg sume entry aku xde yg gmbire .. name pn msalah .. sume nk diluahkan .. trpulang pd sape yg nak bace ..

aku nak cite pn xtau cmne nk start .. sume tentang kehidupan .. macam mane nk bina sebuah kehidupan yg serba serbi mencukupi .. mudah .. tanpa banyak fikir ..

klau ikutkan tu sume mmg lumrah kehidupan .. soalnye smpi bile aku nk bina kehidupan yg xdihimpit camni .. boleh x aku lari dr sume ni ..

klau boleh aku nk cepat2 bina sebuah suatu kehidupan yang dianggap OK ... segala2nya ada disitu ..

perlu ke aku tinggalkan dunia lama .. dan bina satu lagi hidup baru .. untuk kehidupan yang lebih selesa dan aman ... ? tanpa tekanan hidup ? ...

nak ditinggal sayang .. x ditinggal merana ..

umur masih muda, harap sempat la utk kecapi ape yg aku nk sblum terlambat ..

ntah la .. hanya masa dan takdir yg akan menentukan ..

YA ALLAH, KAU PERMUDAHKAN LAH SEGALA URUSAN HAMBA MU INI ....

:(

Friday, August 20, 2010

Bad MooD

SALAM ...

minggu ni sume serbi down .. itu xkene ini xkene .. sume xkene .. dtg keje pn xbuat ape .. ade keje tp sikit sgt .. keje 8jam .. 30minit je buat keje .. boring sgt2 ..

nk je aku keje kt lua .. keje site .. xkisah la ape pun .. dok dlm ofis .. sejuk .. xbrpeluh .. xsihat utk badan .. tu yg normallah ..

yg xnormalnye .. yg buat aku lagi down, psl 1 hal .. kontrak dibekukan .. semua dr emel ni ...

Assalamualaikum dan Salam Ramadan al Mubarak

Arahan daripada Human Capital Business Operation bertarikh 16 August 2010 adalah dirujuk.

Selaras dengan arahan terbaharu yang dikeluarkan oleh Human Capital Business Operation HQ, adalah dengan ini dimaklumkan bahawa pertukaran lantikan anggota kontrak ke anggota lantikan tetap akan dibekukan buat sementara waktu. Pembekuan pertukaran lantikan kontrak ke lantikan tetap berkuatkuasa serta merta.

Namun demikian, kontrak perkhidmatan tuan tuan akan disambung setiap tahun sehingga arahan pembekuan ini ditarik balik.

Sehubungan dengan itu, adalah diharapkan tuan tuan dapat meneruskan kecemerlangan tugas tuan tuan seperti sedia ada kerana peluang untuk diserap memang ada.

Arahan ini terpakai untuk eksekutif dan juga anggota bukan eksekutif

Sekian dan Harap Maklum



trus down past bace emel ni .. ikutkan mmg geram la jgk .. dah la gaji ciput tu je .. dh x bg pemenent plak .. lagi la tension .. nk je aku kua dr sini .. tp sayang plak .. ntah la ..

plan nk aply keje lain .. klau ade yg sangkut, bagus, solid, nk bla jgk .. dok kt kL kot .. mane la nk cukup dgn gaji cam gitu ..

ehmmmm... bye2 ...

Monday, August 16, 2010

My BiLLz .. aDoI ...

SALAM ...

hr isnin lpas aku p TM point utk aply smule tepon rmh yg xpsl2 kene potong .. siot btul ..

yg ni aku aply baru .. dgn no baru .. saje2 je aply .. sbb kak TM point tu kate bia la pending, bkn bayar pn .. so .. dgn haapan pending .. mls nk gune streamyx dulu sbb dh gune BB .. 2 hr pastu psg la tepon rmh .. 2 hr pastu .. ade kontraktor call ..

bile en ade kt rmh ? nk dtg ni .. nk psg streamyx ..

dgn cam blur2 je .. sbb sblm ni kate port penuh .. aku aply pn utk pending je .. nk xnk aku pn bgtau la ade org kt rmh .. appt kol 11. kol 12 dh siap pasang ..

so sekarang ni .. aku kene bayar 2 bil ... RM48+RM76=RM124 .... adoi .. byk gile .. mane nk cri duit ni ... nk potong 1 lagi contrak br je sbulan .. nk xnk .. muke ni la yg byr bil .. mmg sakit la ujung bulan .. hoho ..

Friday, August 13, 2010

Antara Puasa, solat dan Aurat ..

SALAM ...

Puasa .. 1 bulan dimana umat islam diwajibkan berpuasa ... yg anehnye .. kenape puase je mereke2 ni nak ikut? nape solat, tutup aurat, beribadah tak ikut .. bukankah ibadah tu wajib untuk setiap hari?

sedih aku tgk klau jln kt bazaar tu, p bazaar utk bli juadah berbuke nnt. dan biasenye yg p bazaar tu sume nye berpuase .. tapi kenape mereke ni tak tutup aurat ? xpki tudung ? .. pki ketat2 ? .. dieorg ni xhormat bulan pose ke? buat ape pose klau sndiri pn cmtu .. bek xpyh pose .. ni yg aku geram ni ..

lagi 1 psl solat ... puase dieorg buat .. tp bab solat .. nape xnk buat .. nk cover ke ape ke .. yg solat tu Alhamdulillah la .. tp, dh buke pose tu .. bkn main liat nk solat maghrib .. kol 8lbey br nk solat .. tu blum sbut bab layan tv dulu .. adoi .. sedihnye la org skarang ni ..

solat tu tiang agama, tutup aurat tu wajib .. nape mereke2 ni jd cmni .. walhal sume tu WAJIB!! .. kpd yg msh sayangkan islam .. tegurlah mereke dgn selemah2 iman sekali pun .. amar ma`ruf nahi mungkar ..

berpesan lah kamu pada kebenaran ...

wassalam ...

PuAsA ... kenangan part 1

Salam ..

bile sebut je psl puase .. aku slalu trkenangankan zaman mude2 dulu (skrg pn msh mude .. hehe ) .. time blaja dulu .. sedey sungguh .. collect sorg singgit je utk bli lauk buke pose .. aku ni diantara yg disuruh p bazaar bli lauk .. sbb aku suke jln2 .. smpi cuci mate petang .. hehe .. bab2 masak nasi ni la yg paling sedey ..

ade 1 hari tu .. ptg2 sume penat br blk class .. aku n kwn sorg lagi p la bazaar .. blk ke rmh dkat pkl 7 .. smpi rmh je .. prepare la nk buke pose .. muke msing2 dh tahap lapa dh .. brsile je sume tunggu lauk .. part mase nk ambk nasi ... jeng jeng jeng ....

SAPE YG MASAK NASI WEH?
NAPE XDE MASAK WEI?

dh sume klang-kabut nak masak nasi .. azan pn brkumandang .. sume dgn muke yg tension + lesu je .. tgk je la lauk2 yg dh dihidangkan .. sbb tunggu nasi masak .. yg solat tu solat lah .. yg tgk tv .. lyn lah .. kol 8 br la bley makan .. huhu :(

pd bln pose yg same tp hari yg lain .. ade sorg kwn tu di amanahkan utk masak nasi ... cm biase lauk smpi area 7 lbih skit .. pon kes lebey kurg same .. tapi lain skit .. kwn tu mmg blur2 skit .. beras dh basuh dh .. dh mskkn dlm periuk dh .. TAPI .. tukang masak nasi ni .. lupe nak tekan button COOK ... adoi!! ... sekali lagi lah tgk je lauk tme azan brkumandang .. hahahaha .. nk menitis air mate je bile dikenangkan .. hehehe

cm tu la cite dulu .. begitulah kisah zaman mude2 dulu .. pose ala2 bujang gitu .. name pn laki .. so, cmtu je la kisah puase ku dimasa silam .. hehe

Wednesday, August 11, 2010

MoToR KeSaYaNgAnKu .... aDoI ... PaRT 2 ..

SALAM ..

klau ikutkan mls nk cite .. tp dh 2 kes dlm seminggu .. cite gak lah .. lpaskan tension .. hehe

hr ahad pagi yg lpas .. blk USJ awl skit, sbb nk p KL .. pagi tu tyr cm pancit skit, so .. pam la .. dh smpi USJ p plak kL .. siap bonceng mmber skali nk moto aku .. nk bli brg skit .. blk dr kL pn still ok lagi .. ptg tu nk kua jap, taya dh pancit blk .. skit je la .. p petrol pam isi angin moto .. pn still bley naik .. pagi nk p keje pancit lagi .. tolak p petrol pam dh xnaik la plak .. adoi .. ni yg tension ni .. seb bek mmbr xkeje hr tu .. pnjm moto die bwk p keje ..

kes ke 2 plak .. siiiiiiittttt .. kebaboooo!!! .... dh kene langgar plak dgn kete ... adoi .. parah moto aku .. seb bek aku ok .. hero mst la ok .. hehe .. moto stil bley jln tp dh xsedap la .. patah skit2 .. adoi .. moto mintak duit lagi .. ntah la .. sjak akhir2 ni, moto aku dok mintak duit je la .. nk kate tension tu xde la .. lumrah la bagi mat rempit sejati cam aku ni abis duit utk moto .. hehe .. tp, totally money .. risau pn ade gak .. hope sume ok .. blk kg je aku trus repair .. TOTALLY .. bia duit raye xde .. janji moto aku ok .. knderaan nk cari rezki kot .. kene la jage leklok .. huhu .. pape pn .. thanks to uncle yg langgar aku tu .. sbb xmaki aku .. wlupn die yg langgar .. hehe .. actually mmg slh aku pn .. men q je dpn die .. hehe .. ntah la .. xraye la jwbnye raye thn ni . sume duit dh p kt moto ..

kpd moto kesayangan ku ....

sila jage diri baik2 .. aku nk pki ko lagi 2 3 thn .. sblum aku angkat lamborgini yg dah ku tmpah still xsmpi2 .. so, take care .. i syg u ok .. jgn buat hal lagi tau .. wekend ni kite p terapi .. ^_^

Tuesday, August 10, 2010

SALAM RAMADHAN ALMUBARAK

SALAM ..

Esok, semua umat islam akan menyambut kedatangan bulan ramadhan yg penuh dengan rahmat dan barokahnye. hadapi segala dugaan yg Allah SWT beri dgn penuh sabar dan bersyukur. hayati erti sebenar bulan ramadhan sebagai bulan seribu bulan .. jadikanlah bulan ramadhan kali ini lebih baik dari bulan ramadhan yg seblumnye. banyak kan amal jariah. Allah SWT telah janji kan nikmat kpd hamba2 nya yg berbuat kebaikan ..

atas tu intro bulan ramadhan je .. yg ni br nk start cite aku .. hehe ..

ramadhan datang lagi .. maknenye .. bangun awal .. sahur .. lapoo .. buka pose .. terawih .. tido awl .. huhu

bile ckp psl sahur .. dok umah sewe .. phm2 sudah .. mkn je la ape yg ade .. sahur ala kadar cukup la .. jnji bley alas prut .. lapa skit je tu .. aku bkn budak kecik lagi nk ckp psl lapa n xtahan ..

bile ckp psl buka pose pule .. pn same jgk .. mkn je la ape yg ade .. nasi putih + sardin + kicap pn dh buleh buke ... hahaha .. sedih mak aku dgr klau aku cite cmni .. hehe ..

TETAPI ...

klau buke dirumah ... wow!!! byk nye makanan ... lauk lambak2 .. p bazar ramadhan lagi .. bli 3 jenis air .. perkh!! kenyah seh .. jgn smpi tak larat nk solat terawih dh la .. huhu

klau sahur di rmh plak ... " abg .. bgn .. sahur .. " celik2 je sume dh ade ats meje .. tinggal makan je .. byk plak tu .. nyam2!! ... best nye ... alangkah indahnye la klau bley sahur full kt rmh .. hehe ..

tapi xpe .. tu sume dugaan .. name pn pose .. sume bnde kene tahan .. hope . dpt la aku tingankan tangan utk brsedekah ape yg patut .. ringan kan kaki utk ke masjid .. dan ringan2 diri utk buat amal2 yg trmampu .. amin ..



to all ..

"SELAMAT BERPUASE"

Rase MacAm DowN Je LA ...

salam ..

pas je entry pst spupu aku tu, aku trus cm down skit la nk br blogging .. slow je bile nk tulis .. cm kurang ceria je .. ntah la .. rase lain sblm2 ni .. yg p tu bia la .. aku kt sini stil camtu la .. mgkin xde pape yg nk di share kot .. insyaAllah pasni lbih kpd pngisian dr yg bukan2 (yg merepek). pape je la .. mls aku nk cite yg bkn2 lagi .. k .. bye ..

part 2 previous entry ..





Saturday, August 7, 2010

Dedikasi Untuk My Cousin..

Salam ..

tgh hr td (sabtu 7/8) anta sepupu aku kt KLIA .. msk flight kol 1300. berlepas kol 3++ kot .. xtau la plak .. rase baru sebulan je die kecik .. skrg dah besa dh die .. dulu time kecik sume main dgn die .. ape2 la .. tpi skrg sume dh berubah .. pas die p, tggal lah ayah+ibu+adik die je yg tggal kt rmh .. mst mereke lagi rindu dr aku kan .. few month before die p, adik die tp2 minggu ulang alik dr uitm Melaka to banting utk sntiase dkat dgn along. skrg along dh p jauh, hrp adik dpt blaja rajin2 .. jd cam along tau ..

serbe sedikit tntang spupu aku ..

stlah mndapat keputusan cemerlang dlm SPM, beliau dpt tajaan JPA untuk belajar, mengikuti prog jangka pendek di nilai kolej dn mndpt keputusan yg mmberangsanggakn dlm penilaian akhir. akhirnye beliau tersenarai dlm pelajar yg dpt melanjutkan pelajaran ke luar negara. beliau tlah trpilih untuk mengikuti kursus di Arizona US selama 3tahun dalam bidang astronomy. menjadikan Angkasawan negara sebagai idolanya, beliau menanam azam yg cukup tinggi untuk mengecapi cita2 yg diinginkan. inilah hasil usaha yg diraih oleh beliau.

yg specialnye tentang beliau, tarikh lahir same dgn saya. 21 februari . kami jarak 2 tahun je. hope bile di sambut hari lahirnye, die sntiase igt pd saye. kami rapat waktu kecil dulu. tp sume dh berubah. harap beliau akn terus mara dgn brbekalkan cita2nye. amin.


Dedikasi ini khas ditujukan kepada Syafadzilah Binti Abdul Wahab.

disini ada pict yg smpat diupload dr koleksi saye ..

when she was a little girl

Part of our Family

Our birthday celeb together


this is their Idol. hope she can achieve like Dr Faiz.


Few second before.


A few second before check-in

Some of JPA student


Hope iya akan achieve ape yg iya nak. abg ijul tumpang gembire.... :(
utk adik, jdkan lah kakak idola adik ye ...

we will miss u.

Wednesday, August 4, 2010

This Weekly PrOgram ...

SALAM ...

aktiviti mggu ni, cam biase .. jumaat still kene gak blk kg .. sbb .. hr sabtu ptg dh nk blk USJ blk .. pending projek byk .. xsiap lagi la .. hohoho .. sbtu tgh hr nk anta sepupu p airport (KLIA) .. pasni mmg lmbat la nk jmpe die .. nk blaja kt oversea .. arizona US klau xsilap .. yg bestnye .. besday die same dgn bestday aku .. thn je lyn ... so, aktiviti mggu ni, hrp2 sume yg di plan akn brjaye hndaknye .. amin .. hehe ..

to mama : abg kene blk awl minggu ni .. ade urusan yg perlu diselesaikan .. hehe ..
to mya : jage maksu baik2 ea .. soh mak su bace buku .. exam dh nk dkat .. hehe ..


p/s : bulan puasa wekend full time kt rmh .. hehe .. bazaar ! beware ...

Tuesday, August 3, 2010

MLM harap dihapuskan .......

salam ...

ckp psl MLM je .. mule la aku xsuke n rase nk marah je org yg join tu .. bukan senang nk jd senang kawan .. ushe tngge kejayaan .. ushe2 juge .. riba` kene jage .. byk bnde kene tau .. jgn jahil sgt .. sume MLM sungguh2 meyakin kan .. gaye org yg ajak pn meletop2 smpi yg kite dr awl lagi xnk .. dh dgr tetibe je cam nk join..

sedarlah kawan2 n umat islam yg lain .. mncari jln pntas utk kaye byk yg buruk dari baiknye ..

naik duit cepat .. buat loan sane .. loan sini .. pnjam kt org .. last2 .. xkaye2 jgk .. org lain jgk yg kaye ..

dlm newspaper pn dh start dh. itu jam la bru nk sebok2 nk cari sape dalang .. setelah br ratus2 ribu duit org kene kebas .. camni la hasilnye ..

ade yg kate "bisness ni care islam .. dpt pengesahan dr kerajaan malaysia" .. adoi .. ni satu lagi mangse .. senang sgt kene tipu .. tu la akibat klau mate dh kelabu dgn $$$$$ .. sume org boleh buat bukti .. just print out je ..

senang camni la ye .. pegang prinsip asas dlm islam sprt jual beli, hartanah, aset, n sbgainye ... lagi 1 skill yg bley kire buat ..

cube timbulkan keraguan dlm ape yg kite nk join tu .. klau trlalu byk keraguan sgt .. xpyh la join .. sbgai contoh paling senang .. klau nk join yg brkenaan duit .. tnye la .. mane dpt untung 2? byk keraguan je tggalkan ..

nk cite skit .. org zaman dulu .. klau makanan .. diorg tau asal usul mknan tu dr A smpi Z .. history bahan tu die tau la .. klau zaman skrg ni, susah .. tau2 dh dlm tin, botol, plastik, n so on lah .. sbb tu la usia org zaman skrg ni xpnjg .. makan dr sumber ape .. elok x elok utk body .. n so on ..

kesimpulannye .. ketahuilah bende2 yg kite gune dlm seharian kite samada makanan, duit, pakaian .. dan sebagainye ..

p/s : jangan jd hamba duit ..

Linkwithin