}

I made this widget at MyFlashFetish.com.

Friday, April 22, 2011

PROJEK BODOH - EDISI LEPAS GERAM!!

Assalamualaikum ...

ok! secara jujurnye, aku nk crite kt korg true story pasal projek yg aku buat sebagai part time aku. mmg x dinafikan klau betul jalannye, die akn menjadi satu yg cukup lumayan. bayangkan lah, busuk2 1 projek pon dpt 600rat, tu blum yg susah skit. 10projek kali 600... x ke dpt 6000RM, tu harga basic utk 1 projek, klau 800rat, 1K, 1.2K,1.5K mcm mane plak??
tapi sayang nye jalan xbetul. macam haram. my partner makan sorang. ko pk la weh. aku pon buat keje aku jugak. bukan xbuat. aku buat keje sorg dh byk kali. tapi bile aku xde je ko xnk buat keje.  aku lmbat skit ko bising, ketuk pintu bagai. ade aku ketuk pintu ko waktu ko xde? WTH! come on la kawan. cmne nk dpt berkat rezeki tu klau makan sorg. mmg manjang xcukup la. ko dh dpt duit ko senyap. tu je la yg ko tau. mmg aku ni kuli. xtau brape yg aku patut dpt. tp klau aku dpt NOTHING!! WTF!! kaedah ape ko pakai?

financial ko bukan masalah aku ok! ko xde duit p mam la. mmg aku dh cukup bersabar dgn ko. tunggu mase je aku nk bla dr projek tu. ko buat la keje tu sorg2. klau keje ko skrg bz bukan masalah aku. dpt keje senang ko nk bla. dpt keje bz ko merungut. sendiri buat sndiri tanggung la. xpyh la nk ngadu2 kt aku.selame ni aku buat kerje dgn ko, langsung ko x hargai. skit pon ko xpandang. ok! fine. pasni klau ko nk ambk untung 100% pon ko ambik la. aku dah xheran.

dulu cakap lain skrg buat lain. kate nk 50 - 50. tapi mcm haram. 30% pon xlepas la weh! ko suruh aku buat tu, aku buat. ko suruh buat ni, aku buat. ko push aku, ko tekan aku. ape aku dpt? NOTHING!!! 

bab pujuk rayu ko memang lemah. cust mintak turun harga, ko turunkan. awek je lagi la turun. come on la kawan. this is business. sampai bile nk maju klau pujuk rayu pon xbley tangani. this is our projek. kite la yg bagi harga. x fair utk cust yg kene harge tinggi. 

menyesal aku tolong ko slame ni. igtkan nk buat site income la. tp WTH!! mmg perangai ko tu SELFISH!! pentingkan diri sendiri sgt2. ok! pasni ko idup la dlm dunia ko tu. aku dh xnk masuk campo dah. biak p la ko pasni. aku tau ko LEBIH HEBAT DARI AKU! kerja2 ko sume PERFECT, so..sendiri cari customer, sendiri bli barang, sendiri buat kerje, sendiri pening, sendiri sakit hati, sendiri dpt untung!

Ape yg aku nk sekarang, aku nk hak aku balik! pndai2 la ko nk cari duit sendiri.




P/S : Blaja hargai orang dan jangan pentingkan diri sendiri klau hidup berkomuniti.



Bermalas - Malasan

Assalamualaikum ...

Tahun ni aku cukup kaye dgn malas. malas itu, malas ini. yg paling malas, nk update blog. bkn xde mase, tapi perlukan mase yg lebey dgn situasi yg menyenangkan utk bercerita. nk mengarang kt office mcm xsedap plak. duduk kt tmpat org lalu. klau org lalu then usha blog aku cmne. x ke segan aku nk menyambung ayat2 manis.

ok. kt office xboleh, so kt rmh plak. dah try dah. tp xboleh jugak. rmh sini ade mase, tp mcm tajuk entri ni la. malas sgt2 nk mengupdate nye. klau balik kg, lagi la xsempat2. mmg bz klau blk kg tu. bkn bz ape. dok buat tu buat ni. bersukan nye lagi. klau malam, kami ade sessi "movie time" bersame kluarge. dgn brbekalkan monitor 20inci je, aku layan movie 1 family. mmg syok la. xkisah la cite ape pon. jnji layan movie. layan punye layan dah pkl 12tgh mlm. then layan fb plak. kdg layan youtube, then layan game jap. klau ade bola, layan streaming. smpi kol 3 4 pagi baru tido. mmg mase tu sgt2 compact bagi aku klau kt kg. setiap saat dimanfaatkan. kdg2 je tdo ptg.

so, blog ni mmg dah xtau nk tulis ape dah.sgt2 malas. huhu

P/S : mmg xtertunai la azam tahun baru aku pasal blog ni. huhu

Wednesday, April 6, 2011

OFFLINE beberapa hari

Assalamualaikum....

Hari ni hari yang agak kurang bernasib baik utk aku. susah nk ckp. semenjak menghampiri mase tu, tme tu la Allah nk uji kesabaran aku. sabo2.

Actually, My handphone lately ni mmg suke buat hal. memory card pon dok request format je. bateri pon cepat je nk abis. xtau la nape. tu xkisah lagi la. yg dikisahkan sekarang ni, no Maxis aku. pagi td xbley nk detect plak. dok NO SIM je. try gune sim Maxis tu kt hp lain, same jugak NO SIM. tukar sim card lain ke hp. ok plak. ade je signal. so, maknenye skrg ni, sim card aku la yg problem. damn! mane la plak nnt cari Maxis center ni. hadoi... menyusahkan btul la maxis ni.

Satu hal lagi, dlm prosess menukar nukar sim card ni, aku terformat plak memory card aku. damn!! abis sume gambar Mya Mucuk dalam tu. seb bek sblum ni aku ade simpan copy dlm pc. harap2 ade lagi la hendaknye. takut gak klau dah terbuang. huh!

Handphone ade 2, 2 2 xbley pakai. hadoi!! harap2, cepat la CDMA punye line utk aku nnt. huhu.


P/S : Sabar En ZooL, lagi 20 hari lagi..... ^_^

Monday, April 4, 2011

CANTIK paras rupa bukan untuk tontonan umum

Assalamualaikum....

Berkenaan dengan tajuk entri kali ni. cantik tu kurniaan Allah kepada hambanya. ade cantik luaran, ade juge yg cantik dalaman. so, subjektif la kan.

ok, trus kpd ape yg terbuku dihati ni ha. aku tau sesetengah dari korang ni cantik, tapi klau bergambar, jgn la nk menunjuk sgt yg anda tu cantik. xperlu kot nk ambik gambar dekat2. then post besar2 dlm your FB,TWIT,Blog sekali pon. wajah yg comel, yg lawa tu Allah kurniakan untuk kite. manfaatkan la sebaik2nye. bukan dijadikan TONTONAN UMUM. 

tau x ape itu Tabarruj. klau ambil gambar pon dah lebey2, smpi org terliur, kite yg dpt dosa tau. cukup la sekadar org kenal kite. berhias lah kamu untuk suami mu kelak. xpyh la nk tayang yg kite ni cantik, kite ni comel, kite ni lawa. wat tambah dosa je buat cmtu. bley dtgkan zina mata plak bagi yg laki ni. jgn xtau plak ye. "Jangan lah kamu dekati zina", letak pict2 cmtu smpi org terliur pon kire kearah tu jgk la kan. so, Fikir2kan la ye kawan2ku sekalian.


P/S : Nak post gambar sendiri boleh, tp jgn la besa sgt smpi nmpak jerawat ^_^


Sunday, April 3, 2011

Office ku

Assalamualaikum...


lately ni, aktiviti mcm biase. Masih bz dengan kerja. My project, KWSP masih belum siap. ade lagi dlm berbelas site la jugak. kene push kuat skit dgn installer n all yg terlibat. so, sume berjalan lancar. leh la relax2 mcm dulu lagi. hehehe.

skrg kt office ku dah byk aktiviti dah. last week ade explorace, skrg ni our daily rutin, kami main Chess. siap buat tournament plak tu. kire ok la. best la jgk. tgh hari main, petang main. lagi 1 aku aktiviti, program "Biggest Looser" .huhu. best kan. sume tau, program kuruskan badan. tapi aku xjoin, malu la plak nk join. hahaha.

1 lagi aktiviti program baru yg akan muncul, "Imam Muda" huhu. macam best je kan. InsyaAllah aku akn join. ape yg kene buat? senang je. hafal juzuk 30 dlm al-Qur`an. senang cite dlm muqaddam la. so, pasni kene la lebey aktif untuk menghafal n membaca. terima kasih kepada En Helmi kerana memperkenalkan kami dengan pelbagai aktiviti sume ni. huhu. best sgt2 kt office tu skrg. dah xboring. huhu

yg bakal dicadangkan lagi, pingpong. tu xbrape minat la sgt. tapi, layan kan je la. huhu.

P/S : Mungkin stay lame lagi kot dgn unit ni. huhu

Babai Maxis BB

Assalamualaikum...

entri tentang my BB .. line maxis, secara officialnye my Maxis Broadband sudah diterminate. bye2 BB. Streamyx, laju broooo!! hahaha. kene la support TM. gune streamyx. nk gune unifi xsmpi lagi la. hehe.

actually dah stop billing since last December, sbb my BB hilang entah kemana. BB tgu bagi kt cousin pki. dah die hilangkan plak. BB name aku. nk xnk aku kene brtanggungjawab la utk kehilangan tu. huh!

seb beaik la xde lebihan bil utk bb tu tme terminate. lege2. klau x melayang lagi duit ku. huhu

one more thing, aku apply CDMA line. staff package. but, disappointed la. maaf, permohonan anda tidak berjaya. bnde tu limited la plak. rmi yg apply kot. 1 TM tu je dh brape ratus yg apply, hamdoi, melepas nk dpt call free. ^_^
Babai Maxis BB


Streamyx, awak ni laju la ^_^






P/S : My handphone masih pakai Maxis lagi. ;p

Linkwithin