}

I made this widget at MyFlashFetish.com.

Friday, September 30, 2011

Demam :'(



Assalamualaikum sume ...

ok, aku sedang xsedap badan .. xtau la demam o semput o batuk .. dah lame xdemam kan .. so, xtau la yg mane 1 demam, semput n batuk.. hehe .. panjang citenye ...

ok, actually sbb mmg xboleh rambut panjang .. klau potong rambut pun mcm bdk skola je. last week xsempat nk potong ..igtkan this week nk potong la kan ... tp, Red alert menjadi batu penghalang paling besar utk aku blk awl dan potong rambut di kedai potong rambut. dr selase lagi dah rase sakit2 pale .. berat je rase pale ni .. rambut panjang kan .. panjang la sgt .. so skrg ni .. terime lah akibatnye .... hehe

ok, smlm tgh hr mmg dah jmpe doctor .. check pnye check kene briefing plak dgn doc tu .. dgr je la .. then aku ckp la semput kot .. sbb mmg time tu mcm cepat penat .. doc check kate bkn lelah .. oooo .. ok, tp still mintak jgk ubat sedut lelah tu.. mane la tau kan .. actually dlm sthn pun jarang kene lelah ni .. ambil ubat then balik ...

bile dah petang dan petang2 .., badan dah start panas dah ... hingga la ke petang .. bdk2 ofis ajk men red alert plak .. so, kene la main .. sbb lawan sy tu selalunye kalah .. ambik ati la skit .. hehe .. tetibe petang tu kalah la plak ... mgkin xperform kot sbb demam .. hehe ..

blk je dh menggigil .. tetapi ku gagahkan juga untguk buat2 biase .. pergi restoran Bandoeng @ kelana jaya n Giant utk mencari kekuatan diri .. tetapi badan masih xok lagi ... blk rmh ktorg goreng ayam n sotong skit .. tdo la daku dkat kol 1 la jgk .. huhu .. 

la ni bangun pagi pun masih belum ok .. huhu :'( .. nk xnk aku kene p ofis gak .. anta report .. sbb report tu kt aku .. tu la .. semalam petang suruh anta xmau .. kn padan muke kene dtg ofis hari ni anta jgk .. huhu ..

ok, plan hari ni nk p ofis anta report dan mintak mc .. kehkehkeh!  .. harap2 la sgt esok sembuh .. esok ade briefing further study plak .. pagi nk jln2 .. hehe .. hope everything gonna be fine tomorrow.

P/S : Doakan aku cepat sembuh ye .... ^_^

Thursday, September 29, 2011

COME BACK!!



Assalamualikum sume ... haha .. sarapan pagi dulu ea .. nnt klau xsarapan masuk aingin plak .. hehe .. 

tetibe je aku nk update pagi2 ni kenape ea? mcm buang teriat pun ade.. tp xpe la.. dah xtau nk buat ape kot .. biase buat sarapan.. hr ni mls nk buat sarapan .. just beli saje bile dah smpi office nnt.. hehe . 

sbnrnye, smlm aku sudah mndedahkan blog aku kt gang blogger di office .. alamak!!! harap2 dieorg xrajin la nk bace previous post.. tu je inspirasi aku uk 2 3 hari ni .. dieorg pun dah buat come back kt blog dieorg.. tu yg rase nk update blog sendiri.. hehe .. rasenye klau ok nk update setiap pagi. tgk dan lihat je la harap2 mnjadi. hehe .. tp jgn syok sgt nk menulis smpi lupe nk mandi p keje .. hehe ..

ok! from now on i will update my blog every day, early in the morning. you got it? kehkeh!!

Dear kak Aied n Kak AMAinul, kite lawan sape lagi rajin update ea. hehe

p/s : Fight till last breath ..

Wednesday, September 28, 2011

Wake me up when September End

Salam semua kawan2.

ok, hari ni 28 sept 2011 .. hari last raya. mmg rmi la firm2 yg buat jamuan hari raye kan. so, selamat hari raye. tahun depan jika diizinkan Allah, kite akan berjumpa lagi.

psl belajar dulu ea, ok .. this saturday, saya ada briefing kt OUM Petaling Jaya. nk xnk kene pegi la. so, kene la pegi. fyi, sy smbung ambik IT. harap2 xde la susah sgt dan harap dipermudahkan. amin.. kenape ambil IT? sbb kehendak pasaran. kadang mmg la nmpk xperlu IT ni kan, ye la.. kt lua tu rmi graduan IT yg xlaku2 n tukar kos. senang cite keje aku ni lebih kpd IT n networking. nk xnk layankan je la. nk dptkan degree tu je sbnrnye. nk tempoh hari2 mndatang. susah nk hidup kt KL ni klau xboleh bersaing. huh!

Duit pula... Ok! bulan ni mmg nk pki duit byk sgt2. first day gaji dah tgk wayang cmne nk jimat? kene berjimat cermat la skit. byk lagi nk bli utk rmh n keperluan hidup. at the same time i need spend a lot of my money for my further study. huh! mmg mencabar lah! dgn nk simpan duit untuk future life lagi. dok kt KL lagi. house mate gaji 3 4k. cmne la nk follow diorg tu yg suke abiskan duit. huhu. harap2 bley bertahan. hehe

ok. next plan is "nothing" . kene tunggu start blaja dulu. tgk floe die cmne, bley go x bley go. then baru la plan something new yg extra. buat mase ni azam sy untuk tidak balik kampung setiap minggu. kantoi sudah . nk buat cmne kan, demi slogan "Rumahku Syurgaku" aku pun balik la tiap2 minggu. tp mmg betul la slogan tu, asal aku blk kg je rase gembire je. xde pun masalah melande. mcm kt heaven la jgk. alasan. hrp2 mnjadi la. time ade class xpyh blk. tp klau boring gak aku blk je. cmtu la kisahnye utk bulan ni.

so, tu je kot. xde pe lagi dah nk update. hehe . ok, keep trying bebeh!

" Wake me up when September end"

P/S : bye2 anje n sayang.

Thursday, September 15, 2011

SEKETIKA KEMUDIAN ..


Selamat hari raye kawan2 ...

kah kah kah ... baru reti nak wish kan .. ape boleh buat .. sekarang bukan blogger tegar mcm dulu. papepun .. selamat hari raya maaf zahir batin dari aku.. klau ade yg terlebih terkurang harap diampun kan ye .... hehe

sbnrnye byk bnde nk update tapi xtau la bile .. especially upload gambar .. nk gak share pict dgn korang sume .. ye la kan .. melalui gambar kite bley buat storage kt blog ni .. xpyh risau klau lappy format ke ape ke ..

raye mcm biase la .. tahun ni dah kene menghulur.. mase kecik kutip duit raye je .. dah besa ni kene hulur la plak. pelaburan namoe .. hehe.. bdk2 skrg nk bkn main kaye .. tme aku dulu dpt skit je .. nk dpt 150 pun susah. tp bdk skarg ni .. fuh! mmg xbley layan .. Mya je dah 0.4K .. adik aku lagi .. fuhh! mmg byk la .. ape bley buat .. perubahan zaman kan .. hehe ..

last week aku ade buat open house .. mule2 nk buat biase je .. just invite kwn2 dtg rmh .. then .. mcm xcukup je nk buat dlm rmh .. sbb kawan2 kakak n abg rmi .. kawan aku kt KL lah yg rmi .. nk dtg jauh sgt la plak .. tau2 abg aku pasang 3 biji khemah .. abis sebok orang tanye ... sape nak kawen ? rmh die tu ade ape? huhu .. kontroversi btul lah .. xkan aku yg kene tunang kot .. hahaha ..

on that day juga aku buat surprise birthday party utk adik aku .. dan 2 org sepupu .. best juge la kan .. sambil sedare mare dtg .. sambil buat majlis best gak .. tp yg xbest nye malam tu hujan .. oh! sy kurang selesa.. abis basah baju aku .. songkok pun sampai lembut .. huhu .. Alhamdulillah majlis brjalan dgn ok nye .. hehe

raye tour? mst la ade .. raye ke 5 .. raye rmh cikgu2 n kawan .. fuh! sgt penat .. smpi magrib then stop kejap .. pastu smbung lagi .. p rmh mmber sorg ni .. smpi tertdo rmh die .. blk kol 4pagi .. hahaha .. tu nk raye ke nk bermalam? hehehe .. ape bley buat .. lame xjmpe kan .. hehehe .. last week pun masih lagi beraye .. this week pun marap2 ade la beraye lagi .. raye kan sebulan kan .. hehe

ok .. abis cite pasal raye .. sekarang mase untuk cite psl diri sendiri .. hehe .. ok, semalam aku p shooting iklan .. haha .. jgn xpercaye plak . aku skrg model .. dah boleh demand dah .. hahaha .. so, pasni nk ape2 kene cas .. hahaha .. ape2 je lah .. cm biase la der .. Team Malaysia! hehe .. KRU Production you .. hoho .. dr kol 11 bawa ke petang .. lokasi? stadium bukit jalil hamid .. ups! .. letih la juge .. artist yg ade suki, hannah tan, n onebuckshort  .. tu je kot .. tu je yg aku perasan .. hehe .. harap2 ade la tertera aku dlm video clip tu .. hehe .. (kalau lah boleh dapat segala pict2 n video2 yg belum di sunting kan best .. huhu)

lain2 ? ehm .. tu je kot .. pict? nnt2 la ye .. klau free .. hehe .. OK! tu saje dari saya .. MZBR melaporkan dari berita zoolhealme production. ^_^

P/S : Jangan main mercun dibulan raya ni .. nanti putus tangan sape sudah .. (xde quote lain dah)

Linkwithin