}

I made this widget at MyFlashFetish.com.

Thursday, February 25, 2010

Salam Maulidur Rasul ...

maulidur rasul disambut 12 rabi`ul awwal setiap tahun sempena menyambut hari kelahiran junjungan besar nabi kita nabi muhammad S.A.W. Umat islam akan berhimpun untuk membuat perarakan menyambut hari tersebut drai suatu tempat ke suatu tempat. persoalannye skrg, sejauh mana sambutan maulidur rasul dimata anak muda masa kini?

ramai muda-mudi semain lalai dan leka mengikut kehendak duniawi berteraskan arus kemodenan. kenapa perkara sebegini boleh terjadi? dimana silapnya? ibubapa?faktor sekeliling? atau diri sendiri? tepok dada, tanya hati.....

Monday, February 22, 2010

My BestDay yg xbrape nak Best ...

semalam (21Feb2010) adalah hari lahir aku yg ke 22 (dh mkn tue dah aku ea.. hehe) ..

nk kate bestday tu .. xde best sgt la .. sbb sume bende yg aku plan xde plak .. igt mlm 20feb tu nk blanje family makan lua .. tetapi .. ish3 .. 1st my mama kua p tgk pakcik sakit kt hospital klang, 2nd sbb aku kne tlg sepupu aku angkat barang .. sebab die nk pndah rmh .. lame la jgk smpi kol 12.30 .. dgn penuh letih n penatnye .. aku just reply msj je la kt kawan2 aku yg anta msj bestday mlm tu .. nk cal dieorg tme 2 dh letih .. so .. mlm tu aku xgune la call free yg maxis bg kt aku .. lyn tv jap .. dkat kol 3 la jgk aku tdo ..

esok pg aku kene tlg lg kmas rmh spupu plak .. ish3 .. seb bek xpnat sgt .. igt tgh hr tu nk p blanje fmily .. siap kemas pn smpi kol 1 la jgk .. so .. skali lg xdpt la aku nk blanje fmly .. ish3 .. mmg serius bz la klau aku blk rmh ..

ptg ahd tu plak sume sibling p tgk pakcik aku kt klang .. aku xikot sbb aku nk blk shh alm ptg tu .. setibenye kt shh alm .. aku trus gune kan call free utk call sesiape saje yg aku nk kol .. lyn je la smpi detik 12 mlm .. serius xpuas .. rase nyesal xgune mlm sabtu pn ade gak .. xpe3 .. yg pntng .. celcom msh free .. hahaha ..

kesimpulannye .. bestday kali ni .. kurg best dr thun lpas .. thn lpas p jln2 dgn spupu yg celeb bestday same date dgn aku .. die pun 21feb gk .. tu yg best tu .. huhu .. papepn my mama bg baju baju long sleeve kt aku .. lawa n puas ati sgt2 .. hrge bley thn .. huhu .. time kaseh mama .. sayang mama .. k la .. bye ..

Wednesday, February 17, 2010

LONELY ... Xphm aku dibuatnye ..

sekarang aku rase sunyi sgt2 .. kwn2 yg slalu msj dgn aku dh xnk msj dgn aku lg dh .. dieorg ade prob .. lg nk byk pk dr aku kan .. yg lg sorg plak die ckp die bz sgt sem ni .. kdg aku pk .. bz sgt ke die tu smpi nk msj aku pn xbley .. tgk kt FB aktif je .. bley plak bls2 comen org .. die sbnrnye dh boring ke dgn aku ni ?? .. aku mengaku .. kdg aku ni bz body .. tp xkn sbb tu kot .. sblm2 ni pn ok je .. xde plak nk merajok dgn aku .. yg plg aku keliru .. kt FB die kate .. die rindu kt CIK TEDDY .. seigt aku la .. cik teddy tu die bg name kt teddy yg pernah aku bg die dulu .. so .. aku jd keliru la .. xtau ape yg die pk kt aku skrg ni .. aku just wait n see je la .. mls aku nk tnye .. or nape dgn die .. ntah la .. smpi la ni aku msh bingung lg nape die wat aku cmni .. kdg aku pk mmber aku ni .. tme ade prob je jmpe dgn aku .. tme dieorg dh free .. xde prob .. dieorg xde la plak nk cr aku .. skrg aku dh xde bestfren yg btl2 phm dgn aku .. so .. mslah aku skrg pn aku just simpan sorg2 je la .. xtau nk cite kt sape lg .. dgn blog ni je la aku cite .. papepn .. life must go on!!

Linkwithin