}

I made this widget at MyFlashFetish.com.

Saturday, December 31, 2011

Berakhir sudah 2011

Assalamualaikum....


diam xdiam, hari ni hari terakhir dalam kalendar masihi iaitu 31 december 2011. sedar atau tidak, itulah yg harus kite lalui. tahun depan menjelang tiba. perancangan hanya berpaksikan Allah yg esa. kita hanya merancang, Allah yg tentukan.

Alhamdulillah, hampir 2tahun aku bekerja di sebuah syarikat yang ternama di Malaysia. dimana aku juga membesar dengannya. byk yg aku dah belajar ape itu erti kehidupan. suka duka dikongsi bersama.

mencari identiti diri bukan suatu kerja mudah untuk dinilai dari sudut mata. ia perlu didalami hingga ke hati. apa yang aku impikan selama ini untuk sambung belajar telah terkabul. Alhamdulillah. minta dipermudahkan olehNya untuk aku harungi hari2 mendatang dgn penuh ikhlas dan istiqomah.

byk lagi yang aku belum temui. mencari rentak dalam arus usia yg meningkat tinggi. matlamat yg dicari. tercapaikah ia? jika diberi keizinan dan usaha yg berterusan, insyaAllah akan termakbul segala hajat.

2011, titik tolak jatuh bangun seorang hamba yg inginkan kebahagiaan kelak. mengenal erti hidup. mempelajari selok belok liku2 kehidupan. mengenal erti susah dan senang, sebagai persiapan masa mendatang.

usia semakin mencemburui kita, menghaus sisa2 lepas, mencambah usia matang. menerbitkan aura insaniah dalam diri.

tentang kebahagiaan, aku ingin kan seorang wanita yg mampu mengiasiku dikala susah dikala senang dan menerimaku seadanya. mengenali antara satu sama lain, membina sebuah masjid. InsyaAllah, hubungan yang akan terjalin akan disulam dengan keredhaan Allah. mencari permata yang bakal menghiasi takha dihati. InsyaAllah.

Ingat, jgn dibuai mimpi yg xkan menjadi realiti. hidup mesti diteruskan. masalah harus diselesaikan. permulaan harus ditamatkan.

semoga tahun 2011 memberi seribu satu pengalaman yang berharga untuk dibawa ke tahun2 yg berikutnya. usah kenal apa itu putus asa. terus dan terus berusaha untuk menghapai kebahagiaan diDunia dan di Akhirat kelak. InsyaAllah......


untuk AWAK

Anda yang saya gelarkan AWAK...



saya xpandai nak berkata - kata ...

cukup la dengan awak dengar lagu ni dengan penuh teliti .. awk akn faham maksud isi hati sy :)










p/s : gunakan headphone jika ingin lebih jelas :P

Tuesday, December 27, 2011

Friday, December 23, 2011

Seminggu sebelum.....

Assalamualaikum...

lame xmenuliskan. rindu plak nk menulis. byk bnde sy lalui spanjang last entry sy. suke dan duka. itu dan ini. begitu dan begini. dari kawan2 smpi la diri sndiri.

cinta itu buta. betul ke? hehe

malas la nk ckp pasal cinta. tunggu dah confirm baru bley cite.

skrg cite psl org lain dulu.

ok, my bbf sy, Hazira farhana. sile refer previous entry. aritu die ckp dah nk tunang dgn A, last2 die xjadi tunang dgn A, sbb die kembali kpd si B. sy pn xfaham apa yang kawan sy fikirkan sbnrnye. terpulanglah pada die untuk mencorakkan masa depannya. tapi kesian kt laki A. xpe, biakan lah mereke dgn masalah mereka. sy cume support die dr belakang :)

diri sndiri pulak. Alhamdulillah sudah abis exam. susah xsusah sgt, senang pn xsenang sgt. boley la. rase lege sgt selepas menyiapkan assignment dan exam hari tu. so, main game la setiap mlm.

mggu ni sgt bz. setiap mlm ade xtvt lua. dh tgh mlm baru blk rmh. gara2 training boling. xde la hebat. cmne nk cari tuning terbaik utk main. tapi masih hampeh. x consistent. xpe, blk kg nnt, main puas2 dan cari tuning yg betul. hehe.

ape lagi ea? tu je la dulu. yg lain sume privacy. xbley dibaca oleh org lain. hehe.

byk bnde dah dilalui tp sudah lepas. mls nk update sbb sudah ade yg latest. hehe

ok. papepun hidup mst diteruskan ye. jaga diri jaga kesihatan dan Fi amanillah. salam

p/s : jadilah diri sendiri :)

Tuesday, December 6, 2011

Dedikasi untuk Hazira




Assalamualaikum ....

Dedikasi ini saya tujukan khas untuk seorang sahabat saya cik "Norhazirah Farhana binti Ezuha" org lain xboleh kacau! ^_^

salam zira, kenal aku lagi x? hehehe. aku kawan dengan ko sejak kite sekolah lagi. sekolah kebangsaan dan sekolah agama sama2. kite main same2 dgn ko. gurau dan byk bnde kite buat same2...

aku masih ingat lagi yg ko ajar akmal n irman bahasa cina untuk ejek aku. mentang2 la aku xphm 1 bnde pun. tp xpe, aku ade bahasa sendiri nk ejek balik. hahaha.

ko dan aku same2 pengawas. merotan sana sini bdk2 yg nakal tanpa belas kasihan. kdg kesian aku tgk bdk2 tuu kene marah dgn ko. hihi.

aku masih ingat lagi tudung labuh ko tu. oh! baeknye la die ni kan. yg paling best, ko la pengawas tunggal yg slalu dtg lmbat ke skola. pengawas yg hari2 kene tahan dgn pengawas. ko dtg lmbt bkn sbb ko abis skola cine lmbat, aku masih igt, ko abis skola cine kol 12.30 kot, tp ko tdo dulu kt rmh sblm dtg skola agama. hahaha.

dari dulu lagi aku dh nmpk ciri2 kedoktoran dlm diri ko. mgkin cume ko je yg xperasan. keterujaan ko belajar Bio mendorong ko nk jadi sebahagian dari dunia perubatan. gaya ko marah kwn2 kite yg isap rokok. fuh! sungguh garang. mmg patut ko jd nurse skrg ni. hehe.

aku suke dgr ko bercerita, sgt seronok ok! yg paling best ko pnye "gelak", xde sape boleh lawan. hehe. mmg sronok la dgr ko brcerite. sgt bersungguh2 ok! sbb tu aku slalu suruh ko bercerita dan aku jadi pendengar yg setie. satu kepuasan bagi aku juga untuk mendengarnye. hehe.

sebenarnye ade 1 bende aku rahsiekan dr pengetahuan ko. aku takut nk bgtau ko sbb waktu tu mmg xsesuai untuk aku bgtau. aku akn bgtau lpas kite jmpe klau ade mase, InsyaAllah. aku pun dah lme xjmpe ko ni. rndu nk dgr ko pnye gelak secara live! hehe

aku nk ko tahu, ko la satu2 nye kawan yg aku xrase boring bile bersembang. ko fun, sweet, bersungguh2, boleh bwak bersembang dan yg paling penting, aku sangat selesa kawan dengan ko.

skrg ni dah xmacam zaman kite skola dulu lagi. aku dlm dunie aku, dan ko dgn dunie ko. kite hidup dalam dunie berbeza. hnye telefon menjadi meneman buat masa ini. kite dah menghampiri ke dunie rumahtangga. tiada lagi perjumpaan lepas ni. masing2 dah mulekan hidup baru yg masuk ke gerbang berumah tangga.

Lepas ni ko dah jadi milik orang. mungkin dah xmcm dulu kn. walaupun pasni ko dh xboleh nk itu dan ini, tapi 1 bnde aku nk minta dari ko, walaupun ko dah kawin, harap ko xlupekan kitorg ea. keep it touch smpi bile2 k.

the last one, aku nak ucapkan terima kasih kt ko sbb sudi jadi kawan rapat aku sejak dulu smpi hari ini. terima kasih sbb sudi jadi peneman aku bile aku boring, aku ade masalah, n mcm2 lagi. terime kasih sbb sudi cerite hal ko kt aku. terima kasih sbb jadikan aku pndengar tetap ko.

terima kasih sbb ko percaya kat aku.



p/s : Salam sahabat .................

Sunday, December 4, 2011

Lagi tentang FaceBook

Assalamualaikum...

ok, smlm cite psl facebook. so, hr ni pun nk cite psl FB gak. lagi bnde yg xpuas hati dgn user FB ni. nk tau ape?

"What`s on your mind"

bukan ayat ni yg aku xsuke. aku xde masalah lgsg dgn ayat ni. tp, aku ade masalah dgn org yg tulis post yg berdoa kpd Allah dalam FB agar Allah SWT dapat dengar. apekah? kenape lah nk bgtau satu dunia yg korg berdoa dgn Allah SWT. kenape????? aku naik heranlah dgn bdk2 cmni. ape yg nk dibuktikan agaknye ye. ish3


lg 1 bnde yg aku kurg gemar adalah melihatkan kite ni baik gile. anak yg sungguh baik terhadap ibubapanya. ayat puitis aku suka, tp jenis ayat sndiri, yg berbentuk.. ewwww! baiknye la ko ni kan! klau ko baik cmne skalipun, xpyh la nk bgtau kt FB tu yg kite ni baik. yg lagi best, klau ade org reply "sejuk ibu ko mengandungkan ko" mst die puaskan dpt pujian yg cmtu.

hoho! no need to show off lah!! tambah menyampah ade la .. ewww! buat baik xpyh bgtau org lain. tangan kanan derma, tangan kiri pun xtau. ish3

ok.. so far aku bengang dgn bnde2 cmtu la. lain mgkin belum masanya nk bgtau kt sini.

ok, sekian!

Geram dengan user FB...


Assalamualaikum .....

ok, secara jelasnya, saya nak bagitau facebook ni ade keburukan dan kebaikan tersendiri. tetapi, byk keburukan dari kebaikannya. org xnk guna pun kebaikan yg boleh diguna pakai dlm facebook ni.

contoh kebaikan

saling ingat mengingati, sharing is caring, jemputan perkahwinan dan sebagainya.

ok, sy xnk crite bnde yg baik2 psl FB ni. sbb sy tau korg sume tau ape kebaikan FB ni kan. skrg sy nk crite psl keburukan FB ni.

ok, mcm yg biase sume tau. fb ni bley bawak gadoh kan. lain sebar itu dan ini. tapi, 1 bnde je yg sy xpuas hati dgn FB user ni. "GAMBAR". sy bngang kt gadis2 yg comel2, lawa, putih2, cute2, tembam2, gebu2... suke sgt letak gambar dieorg yg sedang ber posing maut. lagi nmpk muke lagi best katenye. klau boleh dgn jerawat skali nmpk.

awak tahu x bende tu xelok. dlm kate kasarnye menyebabkan maksiat. dlm islam sebut "tabarruj". ok, aku nk bgtau korg, zina ni bkn sekadar zina yg gitu2 je tau. mata pun ade zina. namenye zina mata. zina mata ni selalunya laki yg buat. dan perempuan pule lah yg tayang. cukup meluat sy tgk bdk2 skrg yg meletakkan gambar die yg lawa tu sebesar2nya. nk bgtau semua org yg die tu lawa agaknye. korg xseda yg korg dah tayang hak suami korg di khalayak ramai?

wahai aweks yg cun2 diluar sana. jaga lah kelawaan anda hanya untuk suami mu. peliharalah ia dari tontonan umum. klau tu pun tunjuk, maknenye x special lagi la utk suami/bakal suami yg tercinta. ish3! tetibe je bengang gile. xpe2. claim down. nk nasihat, sape la aku utk nasihat bdk2 ni. bdk skrg bkn bley dinasihat. silap hari bulan, kite plak yg kene nasihat. huh!

dh brulang2 kali sy post kt FB psl bnde ni. tp xde yg nk ambil kesah. sgt bngang dgn gambar2 yg cmtu. nk je sy cubit pipi die smpi merah (ok, sy tipu), nk je sy bgtau direct dgn die. tp sy xmampu nk buat cmtu. cukup la sy tegur dgn korg n diri sndiri. igt kawan2, selemah2 iman, tegur dgn hati. klau masih xrase brsalah, ade yg xkena dgn iman korg.

Islam itu indah. peliharalah ia sebaik mungkin agar kita xterpesong. ok, nite!

Linkwithin