}

I made this widget at MyFlashFetish.com.

Sunday, February 27, 2011

Teman terbaek ku !



sesaat bersama teman ....... enjoy !!
















sahabat terbaek ku .... ;)

P/S : Kenang lah daku dlm doa mu .. hehe (semakin bersemangat nk tnjuk pict lain dgn kwn2. huhu)

Ape itu cinta ??

Assalamualaikum....

AMARAN !!

pendedahan brani mati. jgn bgtau org lain jika anda pernah menjadi sejarah hidup saye suatu ketika dulu. simpan sbg rahsia brsama ok!!

.
.
.
.
.
.
.
.
.

aku xpernah rasa ape itu cinta dari seorang gadis. pelik kan? tapi itulah hakikatnye. mmg xpenah pon. sape la nk kt aku ni kan. dah la xhensem, xkacak plak tu. huhu. xpe, Allah itu maha adil kan. jom mule bercerita ea.

pd awl sekolah ku, aku xtau ape itu cinta, then, aku ade minat dgn sorg bdk ni. kwn aku pon minat dgn bdk ni gak. wal hal this gurl suke kt kwn aku je. aku xsuke. kami 3org share duit setiap hari utk blikan something utk die. what eve la ape bnde pon, jnji 1 hari 1. p koperasi skola then bli brg. kwn aku yg kasi kt die. bile difikir2 blk, bodoh nye la aku dulu2 kan. nape la bley bg duit cmtu je. hahaha. what eve! :)

the next stage, klau xsilap aku dh drjah 6 la kot. ade org minat kt aku, tp mmg xmasuk la. skola rendah kot. sgt2 xtau ape itu cinta. die bg macam2 kat aku, itu la, ini la, but still kene reject dgn aku. kesian bdk tu. smpi skrg aku xknal die tme dah besa ni. lawa o x ntah, aku pon xtau. hehe.

di skola menengah juge, ade yg suke kt saye, secara jujurnye mmg aku suke bagi nasihat kt org yg putus cinte, dilamun cinte, smpikan 2 3 org bdk ni fall in love dgn aku plak. hampeh btul la mereke ni. bkn xtry suke mereke, dah try tp xboleh gak. huhu. nk dijadikan crite, ade sorg aweks ni, soh aku ikut die jmpe laki lain, konon2 nye aku ni balak die. bdk laki yg die nk jmpe tu pon kwn aku gak. dah aku plak diperalatkan. xpe la. ade sorg ni suke kt aku melalui sms je. starting tu slh no, then jd kawan, then crite la, aku bg nasihat, die plak syok kt aku. sudah, apo nk buat. aku xbls, bia je la. kesian aweks tu. kejadian tu brlaku tme f4 klau xsilap. disebabkan teringat name die, aku pon cari la die dlm FB, mmg lawa la. rugi xambk dulu. hehe. tp die dh xknal aku dah la. huhu.

tme awl f4 gak aku ade la terminat dgn sorg aweks ni, aku pon xtau mane lawa nye. tnye kwn2 lain xde plak kate lawa. ok, bermule dr email, (zaman tu email masih top), klaka bile dikenang. disebabkan nk dptkan email bdk tu je. berbelas org aku tipu. hahaha. kesian mereke. aku mintak email2 dieorg ni kunun2 nye ade kwn yg sorg ni mintak, keep in touch la konon2 nye. then, dpt la aku email bdk tu. kebetulan tme tu cuti skola. aku email la die. hanye 3 email saje ok. kesian aku. hahaha. last email baru aku mengaku aku sape. die 1 bas dgn aku. 1day after school holiday, die senyum2 je nmpak aku. kwn aku lagi sorg ni dah plik dah. terpinge2 dibuatnye (sbb die pon syok kt bdk tu gak) hahaha. kesian die. baru knal kejap je aku dh buat bnde pling brani kt die. aku telah mintak gambar dr die. hahaha. brani gile kan. seb bek die ok. die bagi l asekeping pict die kt aku. 2minggu lpas tu die pindah. mcm nk meletop je hati tme tu, bru nk tackle xdt. hampeh! at da same time, aku bg email die lgsg xreply. pelik gak aku. puas aku cari die tp masih xjmpe. almost 3 4 bln gak la gile byg. hr2 ngadap pc. ade 1 minggu tu aku p kursus kt UPM biro tatanegara. 5 hr beb, tuhan saje yg tau mcm mane perasaan aku time tu xdpt open pc. huhu. smpikan kakak fasi bg nasihat kak aku. Alhamdulillah, akhir nye aku dpt kurg kan gak ketagihan aku tu. huhu. so, skrg dh xgile byg la kan. baru la nk jmpe die blk. kt FS klau xsilap. time tu dah xde pape perasaan dah. kesian aku. hahaha. tu la kisah dgn bdk tu (panjang nyeeeeeeeeee).

mulai dari hari itu, aku tanam kan tekad utk belajar je. tanpe ade cinta. suke tu ade, tp bkn cinte la. bermula alam IPTA without love. huhu. so, mate pon just usha2 je la yg mane lawa, xde la smpi nk aply isi borg sume ni. kebetulan room mate/house mate aku sume nye jenis cmtu. xsuke ngurat pompuan, so aku pon terikut lah. sehingga la abis blaja. kdg trpikir gak smpi bile. tp ade something yg mcm aku xbley lepas. iaitu batas2 pergaulan. bile bercinte, nk bersama, dah brsama nk jln2. tu la yg pusing2 dlm fikiran aku klau aku nk cari pasangan. dah ade gf nnt xkn nk naik moto. susah plak. 2nd thing, mine set ni dah bgtau klau brcinte ni buang duit. mmg pemikiran yg mcm tu la yg sering menidakkan aku utk mencari cinta. 

so, smpi la ni aku xde cinte. pengalaman langsung xde. susah utk aku mulakan suatu perkara yg aku xpernah lakukan. kdg org pon xpercaya. tp nk buat cmne. adakah aku akan wait n see? atau mencari? klau boleh xnk la smpi org carikan. tp memilih sgt pon xboleh. agak ketat gak guide line yg mama bagi utk aku cari calon bini. huhu. umo dah meningkat geng.

ok la. tu je kot nk sembang dgn korg. harap korg xde la nk pecahkan rahsie aku ea.korg kn kawan aku. sape2 follower aku yg mmg sahabat sekolah dulu, anda lagi wajib utk simpan rahsie ni ok. rahsie korg ade kt tgn aku gak . hehehe. ok, sekian.




P/S : nk tergelak je bile kenang kisah lame ni. hahahaha

Tuesday, February 22, 2011

23 tahun 1 Hari (mengejar matlamat )

Assalamualaikum ..

hari ni umo aku dah masuk 23tahun 1 hari. cepat je mase berlalu kan. FB pon brsepah2 org wish bday kt aku. tqvm to all da wishes. thanks to FB too yg telah mengingatkan kwn2 ku akn tarikh lahir ku. hehehe. dpt call free pon last minit baru nk gune. kt office smlm sgt bz. blah pagi ade training, blah petang plak ade meeting, habis meeting dh dpat pkl 6.30 dh. hadoi. badan dh leih. pas solat maghrib bru nk start call org.

fyi, aku ade kembar. kembar tarikh je, tahun lain. hehe. sepupu aku 2tahun mude. spe lagi klau bukan si Syafadzila tu. yes, yg aku pernah ckp dulu tu. die skrg kt Tuscon Arizona. so, kami xboleh la nk celeb bday kami same2. just tinggal kan note je la kt FB die. bile die blk nnt aku celeb lagi dgn die wluppon dh lewat. hahaha

Teringat aku mase kami celeb same2 dulu, p Mines, then p Bukit Cahaya Sri Alam, then p Jusco Bukit Raja. puas la jgk berjalan. huhu. ok, this year igt nk buat tournament dgn sedare mare la. hrp2 mereke nk join je. mst best main dgn sedare2 kan. huhu.

ni la text yg die bg kt FB aku. hehehe
"Abg ijul!! selamat hr lahir kembar!! hihi..semoga sentiasa dilimpahi rahmat Allah..
kirim salam pd keluarga ye..  :)"


ok, misi semlm, ckp kt bos tntg hasrat hati aku. aku dh bgtau yg aku nk tuka kt cyber n dah ade org yg sudi tuka dgn aku. bos aku xde plak terkejut, xde ckp no, xde ckp yes. mcm xde bnde la aku ckp ape. bunyi mcm xkisah je aku nk tuka, tp die ckp die nk jumpe dgn bdk yg aku nk tuka tu dulu. harap2 budak tu pon nk la dtg sini jmpe dgn bos aku. huhu. ok, bos aku harap2 sgt lepas, skrg big big boss aku. die yg akn melepaskan aku secara total. pon harap2 ssgt2 dpt tuka. aku dah sediakan ayat utk aku goreng klau die nk jmpe aku. huhu.

" Ya Allah, mudahkan lah urusan pertukaran hamba-Mu ini. Amin Ya Rabbal Alamin "

P/S : Mengejar misi yang 1 agar dpt direalisasikan

Monday, February 21, 2011

I`M JUST 23 :P

Assalamualaikum...



pukul 12 tgh mlm, genaplah umo aku 23tahun. kejap je kan, last year baru je 22. skrg dah 23 tahun. dah tambah setahun. makne nye hayat aku telah kurang setahun. 

23tahun, suatu usia yang makin mematangkan aku dlm membina usia. berani untuk buat keputusan sendiri. kejayaan atau kegagalan adalah pasti. apapun aku harus terima dgn redha.

mengenai esok, suatu keputusan yang aku harus dengar dari mulut boss. actually, aku dh ada sorg kenalan utk tuka suka sama suka dr KL ke CBJ. niat tu aku harus sampaikan esok hari pada boss, 1 keputusan yg harus ku dengar. harap2 dihari ulang tahun ku ini, aku akan dapat jwpan yg aku nnt selama ini. suatu jawapan yg mengubah hala tuju ku.

jika jawapan nya " Yes, awak boleh tuka" itulah hadiah hari paling bermakna dalam hidup ku.
jika jawapan nye "No, awak kene stay sini" tu la gift paling sedey pernah aku dpt dihari jadiku.

"Ya Allah, kurniakan lah aku kekuatan untuk memberitahu hal ini kepada bos aku. lembutkan lah hati boss boss ku untuk menerima penukaran ku dari KL ke CBJ untuk mengubah hala tuju ku. Amin "

Segala nye bertitik tolak esok, harap2 semua berjalan lancar. Amin Ya Allah Amin Ya Rahman Amin Ya Rahim.



P/S : mama hadiahkan aku 1 set pakaian pejabat. aku akan pki esok ke office. harap brg2 tu sume bagi aku semangat dan tuah untuk berdepan dgn kenyataan. kakak td dh celeb bday aku. blanje KFC pon jadilah. Thanks All, doakan kejayaan aku esok. harap2 esok adalah hari yang paling bertuah dalam hidupku. Amin

Tuesday, February 15, 2011

Melayang lagi $$$$$$$ aku

Assalamualaikum ....

ok, pagi td anta my moto kt kedai moto, memang la kdai moto. xkn kdai basikal. cm biase la, mintak duit lagi. huh! tension la aku bln ni, asyk nk mintak duit je. sgt2 xde duit. klau ade sesape yg ajk aku klua tp aku xnk, sorry sgt2 sbb aku mmg sgt2 kering yg kontang. sgt2 xde duit. 

td je dh kluakan RM90 utk tukar rim baru sbb rim lame dah bengkok kedlm skit. ntah mane lubang aku men langgar je. pdn muke aku. tp kesian la kt aku. smpi aku xtau nk ckp ape lagi dgn moto aku ni ha. asyk mintak duit je tiap2 bulan. bley dikatekan sbln 100. tu baru baiki, belum minyak n 2T nye lagi. hadoiii. bln ni klau xsilap dkat 200 kot abis. 

ntah la. nk biakan kite gune utk jln jauh. xrepair plak lagi parah. ehmmmmm, klau ikutkan ati, nk je aku bli moto baru. tp disebabkan ade agenda lain, ak trpakse tangguhkan dulu hasrat tu. neway, harap pasni moto aku xde la meragam lagi. dah penat aku jage ko. ok, esok nk grak awl blk kL. ade jamuan skit, aku org kuat majlis tu, so kene la dtg awl. hehehe. nite all

P/S : Jasa motoku, tetap ku kenang. hehehe

Monday, February 14, 2011

Hari Ahad pon nak buat hal ke ??

Assalamualaikum

mood yg cukup penat. lagi kes motor. hadooooooiiiiiiiiiiiiiii. hari ahad pon die nk buat hal ke??

dear motor,

fyi, pada hari ahad, kedai motor tutup, sila buat hal hari lain.

actually, hr sabtu baru je p kedia motor, nak solve moto pnye prob, solve utk 1 hari je, then stil buat hal jgk. hampeh!! yg ni plak, buat hal hari ahad, kedai mane yg nk bukak.

nk dijadikan crite, tayar dpan moto aku bocor, pagi2 nk p kdai je, tgk dah xde angin, hampeh sungguh. mama n ayah blk dr knduri kawen mengadu la, dgn hahrapan dpt simpati. tapi malangnye, skit simpati pon xdpt. dah   mereke suruh aku p cari kdai moto.

ok. memandangkan tayar dpan yg bocor, decide utk tuka sndiri je. klau tayar belakang jgn harap nk tuka. p kdai bli tiup. seb bek ade kedai yg jual tiup moto. dgn langsung xde pengalaman menukar tayar, p la aku operate tayar tu sorg2. abis tool ayh sume aku kluakan, dgn harapan dpat membantu. huhu.

adik aku yg tau tuka tayar xnk join aku buat, die p basuh moto plak. xpe2, aku nk try sendiri tuka tayar ni. belagak seh. mule2 skru, then kuakan tayar, then kuar tiub, then check tayar, then masuk tiub baru, then masukkan tayar blk, then pam tayar, then siap la. wah! akhirnye. lege rasenye. dari td fikiran nk cuti EL esok brtuka mnjadi kerje je la.

ok, process menukar tiup tayar mengambil masa 1jam15minit. cepatkan. hahahaha. haram sungguh!! lambat gile la!!!! mau kene lempang klau jadi pekerja kt kdai moto. klau kt kdai plg lmbat 20minit la utk tayar dpn. cube korg bygkan klau aku tuka tayar belakang. agak2 brape jam pulak ye????? hahahaha. hampeh!!

ok. dah lpas 1 bab. 1 bab lagi utk esok. dgn berbekalkan lampu yg malap, singal yg samar, bateri yg agak hampeh, tayar yg aku tuka sendiri, aku akan runner dr Banting ke KL. ye, Kuala Lumpur OK! doakan aku utk sampai ke KL dan pulang semula ke banting dlm keadaan selamat ye kwn2. :)

oklah. nk tdo ni. esok nk bgn awl. nite korg.

P/S : belajar lah bende baru, kelak akan membantu. :p

Saturday, February 12, 2011

FATIN LIYANA and EFFA

assalamualaikum ....

lately ni aku tlah fall in love dgn sorg aweks ni. sgt2 cun. tp bile diamati btul2, xde laa cun mane. die pnye perhiasan je yg membuatkan die menonjol. sgt2 islamic modern. superb fashion. ala2 yuna.

mule2 layan mcm biase je. then usha2 previous post, lame kelamaan, im fall in luv. huhu. bdk ni sgt2 pandai berfashion. sangat pandai bergaya. mmg bley dianggap model la (mmg model pon). ambk je posing yg mane2, sume cantik belaka.

1 bnde yg aku heran tntang this gurl. sume baju die pki, sume die pnye. xde pinjam2 nye. xde sewa2, mostly bli sendiri. persoalannye, die ade brape byk almari baju ea? tudung? kasut? set assesori ? hahahaha .. melambak2 kot. huhu.

ok, nnt aku nk advice kt sepupu aku Arifah Abd Wahab yg juge modeling sambilan untuk buat blog mcm ni jugak. huhu. baru la meriah. bley tumpang sekaki. hahahaha. die pon dh mcm2 magazine die masuk. dah ade fan, baru bley famous. kan3. hehehe



Fatin Liyana Asri

VS

Arifah Abd Wahab



both of you, good luck in your career and future. hehe


P/S :  sorry to say sbb copy pict korg tanpe kebenaran. hehe  (sbb minat kt korg la abg buat entry ni. hehe)


Wednesday, February 9, 2011

Makin menjadi2 problem mintak kt aku ...

Assalamualikum semua...


My CPU sudah rosak, pas on je off, pas on je off. yg paling kesian, adik2 ku dirumah. xbley gune tenet. hahaha. sian mereke. kene la tunggu lappy ku pulang ea. cube bayangkan, org hari2 gune FB, dlm seminggu xcheck FB. agak2 korg, brape lame die nk open FB once die open pc. huhu. confirm lame gile kan. tp xpe la. seminggu xgune. kire masih saving la jgk. huhu.

berkenaan dgn pc yg rosak tu. tanye la kwn2. ade yg ckp RAM prob, ade yg ckp HD prob, ade yg ckp processor panas, sbb tu xbley on. nak senang anta kat kedai je. but, if all problem will be solve by money, where should i get that money?? . fyi, PTPTN dah bagi surat amaran terakhir kt aku. surat dari guaman plak tu. huhu. kene bayar around RM800. hadoi en PTPTN, mane saye nk cari duit tu???? duit2, mane enkaw. mei dtg sini. aku nk pinjam kejap.

plan 1, pinjam duit berjumlah RM20k pade along, pastu bunuh along tu. selesai.

plan 2, korek duit tabung, after dpt duit project, topup blk duit tu.
TAPI, bile pulak aku nk dapat duit projek tu????

dear Boss,
please give me some advance money immediately ASAP ok!!

P/S : Bertambah - tambah cobaan dan dugaan dalam hidup ni. hpe tabah menghadapinya. amin.



Thursday, February 3, 2011

MOVIE IS VIRTUAL

Assalamualaikum ..

Bile kite rase bahagie melihat movie, kite akan kembali ke dunia nyata. sgt xbest kan. tp, itulah hakikat yg perlu kite terima, sebahagia mane kite, kita akn kembali semula. tgk movie mmg impressive, but itu xkekal. like a dream. mcm2 kite boleh mimpi dan impikan. but it just a virtual not a real one.

kadang2 ape yg kite sngt nak, kite sgt harap tidak akan kite gapai. hidup ini adalah nyata. but, tiada yg mustahil. byk yg kite kene buat sebelum semua tu menjadi rialiti.

klau nk crite psl impian aku, aku nk fikir mcm student oversea fikir. they always think about freedom. kesana kemari tanpa ada sekatan. klau ikutkan hati, nk je aku jelayah dunia ni. p sane, p sini, life like a bird. p sana sini. xpayah fikir psl kawen, aku sgt xsuke akn budaya di Malaysia. when u 25 year old, u must get marry. oh man, i don`t like this. we have our own mission to achieve. kdg pk nk je p jauh2 dr sume ni. get some new life yg mane kite hanya fikir diri kite je. family is 2nd.

yes, you can imagine it but not achieve it. life must go on. samada kite suke atau tidak, masa akn terus berlalu. kita hanya turut kehendak masa tanpa membantah. sgt xsuke dgn kehidupan skrg. i hope i can decide the best  way should i choose of my future.

P/S : life not a movie, its just a virtual life were created by someone.

3 IDIOTS

Assalamualaikum sume ..

ok, pagi ni, sy nk wish happy Chinese New Year to all pnganut Budha. ok, tu bkn takut utama ok. actually baru je tgk crite 3 IDIOTS. hahaha  crite ni since 2009 dah. cume last week, my manager just rise up about this story. all about "ALL AS WELL". wlupun bnde tu susah, if we did it as a team, we will get what we want. ade mmber plak layan crite tu kt office. pe lagi, mintak softcopy sudah. hehe

disebabkan sgt2 teruja dgn crite ni, aku pon nk share la skit psl cite ni. mmg suberb brillian idea sape yg buat crite. sgt2 rugi if we missed each scene. semua berkaitan antara setiap scene tu. that a lot of mean were highlighted. one of it is relationship, how our mind work, education is not true future, mcm2 lagi la yg ditonjolkan dlm crite ni. sgt2 rugi klau missed wlupon 1 scene. huhu

sangat2 kelakar, sgt2 best, kesinambungan crite yg menjadi, a lot of science n much more. bukan senang nak cari crite kelakar yg sarat dgn makna. sape2 yg masih belum tengok, aku sarankan p tgk la ni jgk. crite tu akan sedarkan kite bahawa nothing is impossible.

panjang crite almost 3hours. watak utama, amir khan, madhavan, sharman and karena kapoor. (ye, crite hindustan, bkn omputih ye) . memang puas hati klau tgk. but remember, crite sejak 2009 lagi ye. hahaha. cm biase la, bab2 movie ni mmg slalu ketinggalan zaman. hehe

ok, prinsip yg kite kene ikut adalah "ALL IS WELL" (ciplak dr crite pendekar bujan lapok, COBAAN) .




P/S : esok mau tgk crite ni dgn whole family. huhu. selamat menonton.

Wednesday, February 2, 2011

KRISIS DI MESIR

Assalamualaikum ...

sume org dh tahu, kt mesir ni mmg tgh ade rusuhan, pemberontakan, n mcm2 lagi yg berlaku la. bkn nk crite psl kt sane, just teringat kwn2 yg ade kt sane je.

Alhamdulillah kwn aku Fa iz sempat balik Malaysia 2minggu sebelum krisis kat Mesir. reason sbb nk tggu new born n sbb takut akan rusuhan tu. but, kawan lagi sorg, hassan die xbalik lagi. risau jugak la psl die kt sane. ym pon x on. die blaja kt Zagazig Mesir. blah mane tmpat tu aku xtau la. nk tnye faiz plak mmg susah nk jumpe. jumpe die tme main bola je. skrg musim hujan, so xde la nk turun padang. xbley la nk update sgt isu Mesir ni. lagi sorg kawan name die Farhan. pon stil xdgr crite.

sedare2 belah ayah pon ade 2 3 org kt sane. kt brite ckp area Alexandria, kaherah n mansoura je. lain tmpat x update pon. dikabarkan TLDM pnye pesawat ade 1 kt sane. bdk2 pon ade yg dah start packing2 barang utk dihantar ke negara jiran. hope everything gonna be fine. for further detail, bley la tgk link ni.

http://krisismesirnasibrakyatkita.blogspot.com/

kite sebagai org islam, hanya mampu berdoa agar negara seagama kita akn menjadi aman sediakala. harapan, agar Malaysia tidak jadi seperti itu hendaknya.

kite sebagai manusia hanya mampu berdoa dan bertawakal, Allah yang akan menentukan.

Tuesday, February 1, 2011

BUNTU

assalamualaikum semua ...

lame dah x tulis something. sbb xde bnde baru pon nk bgtau. masih mcm dulu gak. hidup dlm buntu. xde kesudahan. xde bnde yg best. n xde bnde yg nk aku target. just follow je care hidup yg skarg ni. lame aku xgembire kan. hidup diselubungi kebingungan. bile la agknye aku nk bagahie. bkn xbahagie skrg ni. dgn family cukup bahagie. tp dgn life mase depan. mmg xnmpk bayangan ape aku nk achieve.

laluan mase depan, lalu la dgn aku agr aku bley pick ko.

buntu dan buntu dan buntu. bile la nk xbuntu. dah itu je msalah yg ade. klau dh solve mslah tu, bley la jgk aku crite bnde lain. so far mmg crite tu je aku nk bebel.

dgn project yg aku buat, mmg mcm mangkok!! aku dh mule benci. menyampah gile akn kerje part time aku. hobby aku mmg blk kg. update, skrg cuti seminggu. confirm blk kg. if anda dah xtahan dgn perangai sy yg suke balik kg, sile pecat sy. ok!

dah xtahan rasenye nk dok bandar ni ha. dr dulu sgt2 dah fxxk bandar ni. sgt2 xelok utk pembesaran anak2. tp, inilah hakikat yg perlu ditelan. damn!!

ade org nk tuka. tp die keje shif la plak. aku ade migraine, tdo kene cukup n terkawal. phm2 sudah bdk2 keje shif ni mcm mane die pnye tdo. bkn ngade2 tp kenyataan. klau xpakse tdo pon pkl 4pagi dh sakit kepale dgn sendirinye. so, say no to shift hour. melepas sudah.

ape yg nk aku tekankan kt sini. AKU MASIH BUNTU. no buddy can help me. kebuntuan aku menyekat nafsu ber blogging aku. DAMN!!!

P/S : mmg xkn crite bnde lain selagi aku masih buntu. klau ade crite lain pon mmg x all out la ..

Linkwithin