}

I made this widget at MyFlashFetish.com.

Sunday, August 21, 2011

Aktiviti minggu ini

Assalamualaikum ..

ok, esok aku ade gathering dgn kawan2 lame aku .. bdk2 poli dulu .. cm biase la.. buffet ramadhan .. hehe .. duit lagi yg dipinta .. tp xpe la .. bkn slalu dpt gather rmi2 ni .. stahun skali pun susah .. tme ni la nk sembang2 mcm dulu2 .. huhu .. hrp2 memorable la hndaknye .. bdk2 girls pun ade yg dtg .. mst la lagi syok .. sbb previous gather girls xde .. kami pnye vocation pun dieorg xde gak .. mst ckp xabis2 pnye bdk2 ni .. hehe .. harap2 meriah gile la mlm esok .. itu kedai kami punya .. hahaha .. 30 lebey kot .. huhu ..

ok, stop ckp psl hari esok .. kite ckp psl hari ni .. today is my mums birthday .. yeah .. kebetulan sepupu pn ade yg same tarikh .. DR sy pun same gak .. hehe ..  tp xde yg special pun .. sbb hr ni kami buat masak2 .. nk bagi jiran2 n sedare mare yg terdekat je .. penat la jgk .. smpi ke petang baru la bley rehat2 .. letih .. huhu ..

shopping belum lagi .. sebab gaji belum masuk lagi . :( .. ape bley buat .. gaji bulan lpas dah all out dah .. utk rmh n parents too .. sudah abis .. tggu la next gaji utk shopping n soo on .. huhu ..

ok ... tu je kot .. bye2 stalker n readers .. jmpe lagi .. hehe .. salam Ramadhan .. ^_^

Monday, August 15, 2011

Last week punye crite

Assalamualaikum ..

Salam 16 Ramadhan ..

Last week pnye cite mcm biase la .. xde bnde yg power n XO berlaku.. cume nk cite skit2 je ...

seperti org lain juga, aku pon nk raye jgk .. so, prepare la ape yg patut kan .. tapi aku sendiri xbli ape2 lagi. ayah dah blikan cat utk cat rumah. so, last weekend, aku pun ambil tender mengecat rmh. hehe. bgn seawal pagi utk mengecat. tdonye mlm tu bkn main lmbat. kol 3 lebey bru nk tdo. parent bgun nk sediekan sahur aku bru nk tdo. xpe, lyn kan je la.

on the next day, ahad, my twin, sepupu aku dah nk blk ke US dah. kejap je mase berlalu, padahal dah 4bln die kt sini. ape bley buat kan, kehidupan harus diteruskan. aku xdpt p anta die ke KLIA sbb cat rmh xabis lagi. dgn bdn yg penuh bintik2 cat. xpe la, biakan die pergi utk kejar cite2 sedang aku dok rmh dah xde penambah baikan. ehmmmm .. aku just wish kt FB die je la. jmpe pon hr tu je. die 2 tahun lagi kt sane .. pejam celik pejam celik nnt 2 tahun la .. then umo aku pon meningkat naik .. huhu .. ape bley buat kan .. ok, pasni just skype je la dgn die. hrp2 xde mslah la. huhu. kesian gak kt adik die xde kwn kt rmh. tp xpe la, selagi internet ade, selagi tu kite dpt berhubung, kan3..

puase pun dah separuh jalan berlalu, setakat ni masih cukup lagi la puase aku. hehe. hrp2 ade la byk kebaikan aku buat dlm bulan pose ni .. persiapan utk diri sndiri masih xde lagi. xtau bile, duit pun xde. sume abis bayar hutang je. hehe. ape bley buatkan. hehe. bln ni dpt duit kutu2.. haha .. lpas skit2 jadi la kan ... hehe.

so, tu je la kot last week pnye cite.. ok la .. nyte all! selamat berpuase!

p/s :  to stalker, jgn cite kt org lain ok. ini amanah! hehe

Friday, August 5, 2011

Bila termenung sendirian.....

Assalamualaikum.....

setelah sekian lama xupdate blog. aku rase rindu akan keterujaan aku mase mule giat aktif dlm blog. hr2 aku tulis something. tp skrg dh x seperti dulu. ntah la. aku pon xtau ape yg menyebabkan aku makin malas nk update blog. wal hal rasenye dr dulu smpi skrg ni kehidupan aku same je. ape pun, aku masih mcm ni. xde enhancement dlm kehidupan. bln 9 ni aku baru terhegeh2 nk smbung blaja sedang org lain sudah mencari kerja untuk kelayakan degree mereka. tp xpe lah, dah Allah tentukan aku untuk smbung blaja di usia lanjut. ape bley buat. sgt2 berharap semua ni akal makbul. amin.

nk blaja kene pki duit byk. so, kene la byk menyimpan. tp aku xboleh lari dr hutang dan tanggungjawab. nk xnk kene la klua kan duit gak utk family and myself too. kdg2 aku fikirkan, betul ke tindakan aku ni buat cmni? ok, katekanlah aku blaja ambil masa 4years from now. umo dah brape? bile plak aku nk next step utk create mase depan? get married? huh! susah utk dijawab buat masa ni. target yg terdekat ni adalah smbung blaja. amin. korg doakan aku dpt smbung blaja ye. hrp2 otak ni masih belum berkarat la hendaknye.

skrg, umo dh 23.. dah masuk bulan 8 pun. maknenye, skit je lagi nk masuk 24 kan. mase semakin suntuk untuk aku bina sesuatu. tgk kawan2 lain, fuh! byk dieorg dah start. buat pinjaman itu dan ini. get new car and create a better life. tp aku? masih lagi kosong. sedey bile difikirkan. nothing asset to proud. just continues my life as well. aku masih xdpt hidup dgn sempurna lagi utk masa yg pnjg. masih blum stabil. sbb tu aku xbrani nk buat semua tu. memandangkan aku yg paling muda kt dlm office tu. so, aku ikutkan je la telatah kakak2 n abg2 kt situ. cmne dieorg nk bina kehidupan diorg.

lately ni aku sebok dengan Team Malaysia n training kt tmtc semarak KL. agak bz la jgk dgn keje2 office yg makin lame makin byk. 3 customer aku kene jage skrg ni. xpe la. dr kurang kerje better ade keje kan. layankan je la. minggu ni, exec2 aku p Johor buat keje kt sane. so, aku la kene ambil berat skit psl projek2 yg ditinggalkan mereke. skit je, xbyk pon. dgn berbekalkan laptop yg boss bagi kt aku tu, aku gunakan sebaik mungkin utk buat kerje. aku je NE yg dpt laptop ni. trime kasih bos. walaupun aku takut dgn boss, tp aku tau boss baik dgn aku. cume aku je xtau cmne nk tunjuk dgn boss yg aku ni nk friendly dgn boss. huhu.

bulan pose sudah menjelma. maknenye raye dah dekat. hrp2 doa aku dlm bulan ramadhan ni di makbulkan oleh Allah yg maha esa. amin. puase so far Alhamdulillah. malu la klau xpenuh. haha. bab persiapan nk rase ni pon bingung gak. ape nk bagi kt adik2 ye. parents sudah. adik2 tggu raye je  la. duit raye? ehmmm. tgk la nnt. klau ade duit lebih, bley la hulur kt bdk2 yg dtg rmh nnt. klau xde sorry je la ye. hehe

awek? gadis? saye masih xde lagi la. entah la. mungkin terlalu fikirkan long term pnye, smpi awek pun xtercari. ape nk buat kan. skill nk tackle tu xde. haha. nk kate xde ushe mmg aku xde ushe utk mencari. just cmtu2 je la. nk kate aku memilih sgt pun xjugak. nk berkenalan nnt kate aku ni suke kacau perempuan. ntah la wey. mcm2 sgt aku nk fikir kan. aku target sblm or sthun slpas aku abis blaja aku nk kawin. tp calonnye yg xde. ade sape2 nk kt aku x? hahaha. nk tackle bdk2 kt office tu sume kakak2. kakak mst ade adik kan? nk adik kene la tackle kakak dulu. kan3. hahaha. klau xdpt adik, dpt kakak pon jadilah. hehe. nk tackle kakak2 tu boleh. tp name pun kakak, so umo dieorg lagi up dr aku la kan. kakak aku sndiri pon bru 26. kakak kt sini more then 26. so, what my family expect if i choose org yg mcm tu. mmg sgt xsalah. tp mind set dieorg cmne plak? huh! susah nk dijawab. hehe.

ok. tu je kot nk share dgn korg. korg jgn nk crite kt org lua plak. aku cite pon sbb aku pecaye kt korg. keep it as our secret ea! ok. bye2 n Salam Ramadhan ^_^

p/s : update dlm bilik sorg2 smbil mengenang mase depan. :D






Linkwithin